Fosta secretară de la Săcelu, rejudecată

Curtea de Apel Craiova a prelungit suspansul în dosarul ce o privește pe fosta secretară pe care fostul primar Ion Voica a avut-o în timpul mandatului său la Primăria Săcelu. Maria Ofelia Vasile a fost trimisă în judecată pentru conflict de interese şi a primit o pedeapsă de doi ani cu suspendare din partea Judecătoriei Novaci, sentinţa dată în luna mai fiind însă contestată. Inculpata a avut noroc şi a obţinut acum de la magistraţii din Bănie posibilitatea rejudecării pe fond a dosarului, ceea ce face ca procesul să se reia de la zero la Novaci.

În acest context mai este cale lungă până la pronunţarea unei sentinţe definitive, procurorii acuzând-o pe fosta secretară de faptul că şi-a împroprietărit tatăl cu un teren pe care bărbatul nu l-ar fi posedat niciodată. Petre Diaconescu a primit pământul chiar în centrul comunei, el avându-l la un moment dat ca procurator chiar pe Ion Voica, înainte de alegerea acestuia la Primărie. Voica are şi el propriul dosar penal, cel care vizează tot ocuparea abuzivă a unui teren, pentru care a primit tot o pedeapsă cu suspendare la Judecătoria Novaci şi pentru care Curtea de Apel Craiova a dispus, de asemenea, rejudecarea de la zero a dosarului.

Cele două procese par a fi trase la indigo, în ambele Judecătoria Novaci dispunând pedepse cu suspendare pentru ca, ulterior, la Craiova să fie dispusă rejudecarea lor. În ambele e vorba de retrocedarea cu cântec a unor terenuri în centrul comunei Săcelu şi în amândouă, cel mai probabil, mai e nevoie de câţiva ani pentru pronunţarea unei sentinţe definitive care să clarifice situaţia celor doi inculpaţi.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: