Fosta șefă a DSV Gorj, proces la Timiș

Fosta directoare a Direcției Sanitar Veterinare Gorj, Ana Guță, este nevoită să își caute dreptate prin Banat, după ce și-a pierdut locul de muncă de la Târgu Jiu, dar s-a mutat în Timișoara cu totul, în încercarea de a-și reface viața. Instituția pe care a condus-o cu un deceniu în urmă i-a dat papucii astă-vară, după ce instanțele de judecată au condamnat-o pe aceasta la un an de închisoare, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani. Guță a fost condamnată, ca și un alt coleg de-al său, medic veterinar, în dosarul soților Lupulescu, foștii patroni de la Lexistar fiind în prezent în perioada de executare a pedepsei.

După pronunțarea sentinței respective, Guță a primit documentele oficiale de la DSV Gorj prin care i se aducea la cunoștință desfacerea contractului de muncă, fosta directoare contestând însă măsura în instanță. Acum, judecătorii de la Tribunalul Gorj au constatat că nu au competența teritorială pentru a da un verdict și, ca urmare, au decis ca procesul să se mute la Tribunalul Timiș, ceea ce face ca Ana Guță să mai aștepte câteva luni până când va afla dacă a contestat sau nu decizia de concediere. „Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Secţiei Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Timiş. Fără cale de atac”, a decis Tribunalul Gorj.

Ana Guță a primit condamnarea de un an cu suspendare după ce procurorii au constatat că a emis certificate sanitar-veterinare care dovedeau că firma soților Lupulescu a scos din circuitul economic mari cantități de carne, eventual stricată, dar care, în realitate, a fost vândută „la negru”, statul fiind prejudiciat cu peste 1,2 milioane lei.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: