Director acuzat că a luat banii unei profesoare

Directorul unei şcoli din Gorj este acuzat de o profesoară că și-ar fi însușit sume de bani care îi reveneau. Este vorba de plata hotărârilor judecătorești aferente anilor 2012, 2013 și 2014. Cadrul didactic spune că directorul a profitat de faptul că ea nu mai predă în unitatea respectivă, așa că a dispus de banii profesoarei după bunul plac. Inspectoratul Școlar Județean Gorj face o anchetă în acest caz. Directorul învinuit a declarat vineri că profesoara poate merge oricând să-și ridice banii.

Ilona Tița, profesor de limba română, a predat în perioada 2008-2010 la școala gimnazială din Jupânești, după care a câștigat în instanță plata unor hotărâri judecătorești privind drepturi salariale. Profesoara a plecat ulterior să predea în cadrul Liceului Tehnologic Roșia de Amaradia, unde se regăsește și astăzi. Tița îl acuză acum pe fostul ei director de la Jupânești, Cristian Diaconescu, că ar fi încasat sumele aferente hotărârilor judecătorești după ce guvernul a dispus plata lor. ”Eu am fost în perioada 2008-2010 titular la școala generală Jupânești. Am avut trei hotărâri judecătorești câștigate, dar nu mi-am primit banii. L-am sunat pe domnul director și mi-a spus că banii au intrat în contul lui, pentru că la vremea respectivă eu nu aveam card. L-am sunat de nenumărate ori să-mi dea banii, dar mi-a spus numai aberații, ba că mi s-au prescris sumele, ba că îmi dă numai o parte. În total am de recuperat 7.000 lei plus banii pe cărți, banii pe concediu”, a declarat Ilona Tița, profesor de română la Liceul Roșia de Amaradia.

Cadrul didactic mai spune că directorul Diaconescu ar fi contactat-o în urmă cu o săptămână să-i dea o parte din bani, însă profesoara a refuzat. ”M-a rugat marțea trecută cu 2.000 de lei, dar nu am vrut să-i primesc pentru că îi vreau pe toți. Aveam un coleg din zona mea care e la Jupânești la școală, putea să mi-i trimită pe el, dar nu a vrut. De trei ani s-au dat banii aceștia, nu avea niciun drept să pună banii îi contul lui, chiar dacă eu nu am avut card”, a declarat Ilona Tița.

Directorul Diaconescu neagă acuzațiile

Contactat telefonic pentru a răspunde acestor acuzații, directorul școlii din Jupânești a declarat că profesoara poate oricând să vină să-și ia banii. Cristian Diaconescu a menționat și faptul că în acel moment se afla la sediul unității școlare un inspector din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj care cerceta problema. ”A fost o simplă neînțelegere, doamna profesoară poate veni oricând să ridice banii de la școală. Nu am pus banii în contul meu, a fost un cont comun al școlii. Chiar acum se află aici un inspector de la ISJ care cercetează situația. Doamna profesoară are de ridicat 3.000 de lei, nu 7.000 cum zice ea”, a declarat Cristinel Diaconescu, directorul școlii generale din  Jupânești. 

Reprezentanții ISJ Gorj au precizat că vor cerceta situația creată și vor stabili cine are dreptate.

Vizualizări: 270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: