Panică la Băleşti! Cetăţenii fac de pază de frica piromanilor

S-a dat alarma la Băleşti după ce în decursul a nici 24 de ore două incendii s-au produs pe raza localităţii, în unul din cazuri chiar pompierii considerând că focul a fost pus intenţionat. Şi oamenii din zonă cred că este vorba de acţiunea unui piroman, mai ales că pe raza comunei au mai existat astfel de situaţii. Astfel, localnicii au decis să facă de pază noaptea de teamă să nu le fie incendiate gospodăriile.

Primul incendiu a avut loc în satul Tămăşeşti marţi noaptea. Flăcările au cuprins gospodăria lui Delian Lucian. Acoperişul casei aflată în construcţie, dar şi câteva zeci de animale, cai, vaci şi capre au ars după ce au fost mistuite de flăcări, la fel şi două tone de plante furajere. În acest caz pompierii au considerat că de vină pentru producerea incendiului ar fi fost materialele inflamabile amplasate în apropierea coşului de fum. Miercuri seara însă a avut loc un alt incendiu, tot în Tămăşeşti, în apropierea casei ce fusese cuprinsă de flăcări cu o zi înainte. Flăcările au cuprins gospodăria lui Grigore Teodorescu, bunicul şefului Poliţiei Locale din Băleşti. Au ars: depozitul de furaje construit pe schelet metalic, acoperit cu bandă de cauciuc pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp, dar şi circa  6 tone de plante furajere.

În acest caz, conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, cauza probabilă a incendiului este: „flacără - folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu”.

Şi localnicii cred că în spatele acestor acţiuni este o mână criminală, mai ales că în Băleşti au mai fost cazuri în care incendiul a fost provocat de un piroman. Acum, oamenii fac de pază noaptea de teamă să nu le fie incendiate gospodăriile. Şi autorităţile locale din Băleşti sunt în alertă. „Cred că este un piroman în zonă, altfel nu se explică. În apropierea fânarului nu exista nicio sursă de încălzire. Era izolat, în grădina omului. Oamenii cred că este cineva care pune foc. Acum au început să facă de pază pe la fânare, îi trimit şi eu pe ai mei, Poliţia Locală, să patruleze pe acolo. Cei care aveau animalele pe lângă fânare le-au mutat în grajduri. Zic că dacă le dă foc la fânar să nu ardă şi animalele”, a spus Cătălin Stolojanu, viceprimarul comunei Băleşti.

Vizualizări: 235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: