Fosta şefă de la APIA Gorj, trimisă în judecată

Delia Mercioiu, fosta şefă a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Gorj, a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie. Aceasta este acuzată că şi-a influenţat subordonaţii pentru a-i da subvenţii tatălui ei, deşi ştia că acesta nu are suprafeţele de teren declarate. Suma primită ilegal este de 70.000 de lei.

Delia Petrescu (fostă Mercioiu), fost director executiv APIA Gorj, a fost trimisă în judecată ieri de DNA, pentru instigare la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, instigare la înșelăciune și la fals intelectual.

Potrivit comunicatului DNA, au mai fost deferiți justiției Mihail Petrescu, tatăl inculpatei, Otilia Arjocu, consilier APIA Centrul Local Motru, Ion Băloi, viceprimar al comunei Padeș la data faptelor, în prezent referent, și Haralambie Stoicănel, agent agricol în cadrul primăriei la data faptelor.

În rechizitoriu, procurorii au reținut că, în mai 2011, Delia Merciociu, deși cunoștea că tatăl său nu deține suprafețe de teren, a determinat-o pe Arjocu, consilier la Centrul Motru APIA, să se ocupe de obținerea și întocmirea documentelor necesare astfel încât acesta să obțină finanțare în cadrul schemelor de sprijin pe suprafață aferente campaniei 2011.

"Ca urmare, inculpata Arjocu a solicitat de la Primăria Padeș eliberarea unei adeverințe pe numele lui Mihail Petrescu care să ateste calitatea de proprietar pentru 42 hectare, completând și semnând cererea și respectiv declarația de suprafață pe anul 2011, în care a consemnat date nereale privind suprafața de teren, blocul fizic și parcela. Pe baza acestor documente, inculpatul Petrescu Mihail a obținut, fără drept, de la APIA, sprijin în cadrul schemei de plată unice pe suprafață, plăți compensatorii pentru zona montană defavorizată și plăți pentru agromediu în valoare de aproximativ 70.000 lei", susțin procurorii.

Vizualizări: 266

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: