Fostă șefă în CEO, concediată și reangajată

Complexul Energetic Oltenia a pierdut în instanță încă un proces cu un fost salariat. Și în acest caz, judecătorul a dispus anularea deciziei de concediere și reintegrarea pe post.

Acțiunea a fost formulată pe rolul Tribunalului Gorj, la sfârșitul anului trecut, de către Maria Bîrsan Mladin Pecingină, fosta șefă a juriștilor din CE Turceni.

Jurista a fost pusă pe liber începând cu data de 1 septembrie 2021. „Admite acțiunea modificată în parte. Anulează decizia nr.4454/18090/01.09.2021 emisă de pârâtă. Dispune reintegrarea reclamantei în funcția deținută anterior concedierii”, a decis vineri, 28 ianuarie, Tribunalul Gorj.

Instanța a oblicat CE Oltenia „să plătească reclamantei despăgubiri reprezentând drepturile salariale ale acesteia indexate, majorate și reactualizate și celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamanta de la data concedierii până la data reintegrării efective”.

Sentința s-a pronunțat la al treilea termen al procesului. „Ia act de renunțarea reclamantei la capătul de cerere privind plata sumelor reprezentând rețineri din valoarea voucherelor de vacanță. Respinge în rest acțiunea. Cu apel în termen de 10 de zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Gorj”, se arată în minuta sentinței.

Galerie foto


Vizualizări: 7,674

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: