Consilierul acuzat de amenințare reacționează: Nu sunt o persoană violentă

Silviu Popeangă, consilier local în comuna gorjeană Lelești, a reacționat după ce presa a scris despre faptul că a fost trimis în judecată pentru amenințarea primarului Laurențiu Turcilă.

“Nu sunt o persoană violentă”, a spus Popeangă. Acesta recunoaște faptul că a fost un incident filmat, înainte de alegeri, în care a rostit o amenințare, dar a explicat că schimburile mai dure de replici erau reciproce și de mulți ani.

“Nu cred că s-a simțit amenințat, că dacă se simțea amenințat pleca, nu mai stătea la discuții. El a venit să mă provoace, eu m-am enervat, am zis că o să-l tai bucăți. Nu vorbeam serios. Nu am dat niciun semn să mă apropii de el, aveam o rangă în mână, cu care încercam să montez un semn de circulație”, a explicat Popeangă. De altfel, filmarea a fost făcută de un amic de-al lui și postată chiar de Popeangă pe pagina de socializare.

Turcilă a făcut plângere la Parchet, unde a declarat că „sentimentul de teamă a fost accentuat şi de faptul că inculpatul a lansat în mediul online, cât şi în rândul comunităţii locale din Leleşti, ameninţări asupra integrităţii fizice şi a vieţii, de care acesta a luat cunoştinţă în mod direct şi indirect”.

Silviu Popeangă spune că a avut nenumărate postări critice la adresa lui Turcilă, dar pe care nu le consideră amenințătoare.

Totul a pornit de la faptul că Silviu Popeangă ceruse de foarte mult timp montarea unui stâlp privind restricția de 10 tone pe un drum din localitate, pentru că indicatorul rutier a dispărut cu ceva timp în urmă, nu se știe în ce condiții. “Avem neînțelegeri de mai mulți ani, mă rog de el de cinci ani să monteze acel semn pentru o restricție de tonaj de zece. Dacă vă vine să credeți, este restricție de tonaj pe un sens de mers, pentru celălalt nu există. S-a întâmplat doar atunci, nu sunt o persoană violentă, nu am cazier”, a mai spus consilierul local.

Dosarul de ultraj a fost înregistrat la Judecătoria Târgu Jiu în octombrie anul trecut, următorul termen de judecată fiind pe 15 martie.

Vizualizări: 1,475

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: