Fostele centrale, cămine pentru oamenii străzii

Fostele centrale termice au devenit adăpostul oamenilor străzii şi adevărate focare de infecţie atât pentru ei, cât şi pentru localnicii din zonă. Poate acest lucru nu ar mira pe nimeni dacă centrala ar fi la marginea municipiului Târgu Jiu, dar se afla în zona 8 Mai, zonă semicentrală şi nimeni nu ia nicio măsură.

Fostele centrale termice s-au transformat în adăposturi pentru oamenii străzii. Deşi autorităţile locale promit de ceva timp că centralele dezafectate vor fi reabilitate şi transformate în grădiniţe sau cluburi pentru bătrâni până acum nu s-a întâmplat nimic. Un exemplu concret este fosta centrală de pe strada I. L. Caragiale din Târgu Jiu care este plină de gunoaie şi a devenit adăpostul boschetarilor.

Gheorghe Mărgulescu din localitatea Turburea este unul dintre oamenii străzii care a găsit un adăpost în această centrală dezafectată. Fost miner, bărbatul a ajuns pe drumuri după ce s-a despărţit de soţie. „Am lucrat şapte ani la mina Rogojelu, mi-am pierdut serviciul. M-a lăsat şi soţia şi am rămas pe drumuri. Îmi fac şi eu mâncare aici, mai dorm, mai beau câte un pahar cu prietenii mei”, a spus Gheorghe Mărgulescu.

Fosta centrală a devenit un adevărat focar de infecţie, deoarece oamenii străzii aduc aici toate gunoaiele strânse de pe străzi. Locatarii din zonă spun ca nu mai suporta situaţia şi aşteaptă ca autorităţile locale să ia măsuri. „În centrală asta stau mai mulţi boschetari, îi ştiu pe toţi, sunt vreo şase. E un miros de nu poţi să treci pe lângă clădire. Ziua pun lacătul pe dinafară şi noaptea stau aici. E risc de infecţie, nu mi se pare normal, de la primărie nu vin să pună lacăt, că dacă ar pune nu s-ar mai întoarce”, a spus un locatar din aceea zonă.

PROMISIUNI

Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu  cunosc situaţia şi promit măsuri. „Am trimis o echipă a Poliţiei Locale pentru a vedea care este situaţia cu oamenii străzii. Centrala a fost concesionată de o societate din Târgu Jiu care intenţiona să construiască o clinică medicală cu bani europeni, iar proiectul nu i-a fost aprobat. Şi a renunţat. Urmează să o scoatem la licitaţie, acum se lucrează la acte”, a spus Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Galerie foto



Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: