Un sindicalist din Jilţ cere demisia directorilor Dragu şi Vulpe

Bogdan Bejenaru, preşedintele executiv al Sindicatului Salariaţilor din CE Oltenia, i-a atacat pe sindicalistul Adrian Marciuc şi pe directorii de la Jilţ Sud şi Jilţ Nord Dumitru Dragu şi Viorel Vulpe, pe tema blocajului de la cele două cariere. El a cerut demisiile celor doi pentru că nu ştiu să gestioneze problema exproprierilor, iar pe Marciuc este supărat pentru că a declarat că salariaţilor le-ar conveni şomajul tehnic. 

Preşedintele executiv al Sindicatului Salariaţilor din CE Oltenia, Bogdan Bejenaru, susţine că vinovaţi de blocajul de la Jilţ sunt directorii Dumitru Dragu şi Viorel Vulpe, care nu tratează cu seriozitate solicitările proprietarilor de terenuri. „De ce Adrian Marciuc nu spune adevărul? De ce nu spune că directorii Dumitru Dragu de la Cariera Jilţ Sud şi Viorel Vulpe de la Cariera Jilţ Nord se poartă foarte urât cu oamenii din zonă şi de multe ori nici nu informează SDM corect despre ceea ce îşi doresc oamenii“, a declarat acesta.

El crede că soluţia este schimbarea directorilor de la cele două cariere. „Soluţia este schimbarea celor doi directori aroganţi, numiţi alţii care lucrează de ani de zile in zonă, care au avut rezultate. 30-35 de angajări, dar nu pe criterii politice, pentru proprietarii de terenuri, vor debloca pentru cel puţin 5 ani Jilţul. Dacă cele două cariere sunt lăsate să funcţioneze la capacitate scot tona de cărbune la 40-42 de lei“, a mai spus Bejenaru. Directorul Vulpe de la Jilţ Nord, acolo unde sunt cele mai mari probleme, nu a putut fi contactat telefonic pentru un punct de vedere.

Bogdan Bejenaru l-a contrazis pe Adrian Marciuc, sindicalistul din zona Jilţ, care a spus că angajaţii de la carieră ar fi dispuşi să stea şi două luni în şomaj tehnic dacă administraţia i-ar asigura că apoi vor avea front de lucru şi-şi vor păstra locurile de muncă. Declaraţia era făcută în contextul în care Legea 255 pentru Jilţ a fost retrimisă la companie pentru reactualizare şi front de lucru mai este pentru două luni. „Zece la sută din salariaţi nu au datorii şi le convine să stea acasă cu salariul diminuat, rezolvându-şi problemele personale, dar restul au rate la bănci, copii în facultate sau alte probleme şi se uită la ultimul leu. Oamenii se întreabă: dacă acum când este nevoie de cărbune ne trimit acasă, ce facem când vor veni ploile şi Hidroelectrica va merge la capacitate?“, a spus liderul sindical. De menţionat ar fi că administraţia a spus că nu s-a discutat de şomaj tehnic, dar nici nu exclude varianta.

Vizualizări: 237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: