Foşti panduri, jucători de naţională, numiţi "epave şi pensionari"

Pandurii Târgu Jiu se judecă cu membri asociaţi ai clubului pentru banii pe care clubul i-a avut de încasat între 2014 – 2017, perioadă în care asociaţii nu şi-au plătit obligaţiile către club. În acea perioadă la Târgu Jiu s-au adus numeroşi jucători de echipă naţională, pe contracte de zeci de mii de euro, dintre care o parte nu au mai fost plătiţi şi s-a ajuns la insolvenţă.

După anul 2014, asociaţii clubului Pandurii nu au mai virat banii prevăzuţi prin contracte către club dar au aprobat, prin reprezentanţii lor în conducerea clubului, cheltuirea de bani pentru contractele unor jucători foarte scumpi la vremea respectivă.  O perioadă clubul a cheltuit banii lăsaţi în conturi de fostul preşedinte Marin Condescu, care demisionase la începutul anului 2014, şi banii care eu venit ulterior, timp de un an şi jumătate, din proncentele pe care Condescu le păstrase din contractele unor jucători de valoare, precum Maxim, Chiricheş, Pintilii sau Eric, în cazul unor vânzări viitoare.

Fosta conducere a clubului, cea care a cerut şi insolvenţa în 2016, avea să aducă atunci o serie de jucători de mare valoare, destul de bine cotaţi atunci, pe salarii foarte mari, fiind vorba de Cristian Săpunaru adus în 2015, George Ţucudean sau Lucian Sănmărtean şi Liviu Antal, aduşi în 2016 de Narcis Răducan. Toţi aceştia au fost numiţi de primarul Marcel Romanescu „epave şi pensionari, unii dintre ei în drumul spre cimitir”, edilul făcând referire la faptul că erau la final de carieră, lucru care însă nu a fost valabil nici la Săpunaru şi nici la Ţucudean, care au mai jucat ani buni după plecarea de la Pandurii. „Îmi aduc aminte că în ultimul an îl aduseseră pe Săpunaru pe aici, aduseseră numai jucători de sute de mii de euro, mai aveau puţin, în loc să bage banii în copii şi juniorii din Municipiul Târgu Jiu, ajunseserăm să aducem toate epavele şi toţi pensionarii, mari vedete, îi adusesem la Târgu Jiu. Unii dintre ei erau în drumul spre cimitir, să ma ierte Dumnezeu, şi au venit aici pe sume foarte, foarte mari. Şi se dădeau acestor jucători sute de mii de euro salarii”, a spus marţi primarul Târgu Jiului, Marcel Romanescu la Accent Tv, fără a mai preciza că insolvenţa în care se află acum Pandurii se datorează în cea mai mare parte acestor salarii mari acordate şi cu aprobarea Primăriei Târgu Jiu, care era membru asociat la Pandurii, şi care nu şi-a onorat atunci obligaţiile pe care Pandurii le-au câştigat acum în instanţă.

Ceea ce puţini ştiu este însă faptul că fosta conducere a clubului, cu girul celor de la PSD care l-au numit preşedinte pe Narcis Răducan, dorea neapărat să depăşească performanţele pe care Pandurii le obţinuse cu Marin Condescu ca preşedinte, cu orice preţ, fără a lua în calcul faptul că duc echipa la insolvenţă.

Trecând peste aceste omisiuni ale edilului, acei jucători de valoare pe care i-a numit greşit „epave” şi-au făcut datoria totuşi la Pandurii, au adus echipa, în vara anului 2016, din nou în Europa League, e adevărat doar în preliminarii, de unde a fost eliminată de Maccabi Tel Aviv, şi unii chiar nu au fost plătiţi.

Greşeala asociaţilor clubului Pandurii, pe care unii chiar au recunoscut-o ulterior, a fost că au lăsat atunci un preşedinte despre care ştiau ce „performanţe” a avut la Unirea Urziceni, Oţelul Galaţi sau ASA Târgu Mureş, echipe dispărute de pe harta fotbalului, să distrugă Centrul de Copii şi Juniori al celor de la Pandurii, demolând terenul sintetic şi trimiţând juniorii să joace pe terenuri din judeţ.

Galerie foto



Vizualizări: 16,961

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: