Foștii prefecți ai Gorjului au fost premiați de ziua instituției

Mai mulți foști prefecți ai județului Gorj de după Revoluție până în prezent au fost oaspeți de onoare la Prefectură, cu ocazia zilei instituției. Aceștia au primit câte o plachetă pentru activitatea avută în fruntea instituției și au fost felicitați de actuala conducere a județului. Tot în cinstea lor, a fost inaugurată și Galeria prefecților.

De la festivitate, dintre invitați au lipsit foștii prefecți Toni Greblă, în prezent secretar al Guvernului, Claudiu Teodorescu, acum secretar general al Ministerului Justiției, și Liviu Andrei, profesor la Arad. Au răspuns afirmativ invitației, printre alții, Gheorghe Paraschivu, Alin Văcaru, Dan Ilie Morega, Victor Banța sau Ion Florescu. Pentru ei, a fost inaugurată Galeria prefecților. „Am organizat Ședința festivă a Colegiului Prefectural. Am invitat la aceste evenimente toți foștii prefecți după 1990 încoace. Am realizat și o galerie a prefecților județului Gorj”, a transmis prefectul Ciprian Florescu.

Toți cei prezenți au primit o distincție din partea actualei conduceri a Prefecturii.  „Sărbătorim pentru prima dată Ziua Instituției Prefectului, ziua de 2 aprilie. Am deschis porțile instituției și am invitat pe toată lumea să vină și să o viziteze. Am pus la dispoziția copiilor și biroul prefectului. Au avut ocazia să se fotografieze acolo și în Sala Maură, cea mai frumoasă din toată instituția”, a mai explicat Florescu.

Bucurie a fost și pentru cei mici. Peste 200 de copii au avut ocazia să viziteze instituția și să se fotografieze pe fotoliul prefectului. „Dacă aș fi prefect pentru o zi, aș vrea să pot face mai mult pentru familiile nevoiașe”, a fost dorința unei eleve. „Eu aș vrea să fie desființate uniformele pentru că nu îmi plac deloc. Mi-a plăcut foarte mult să fiu în biroul prefectului”, a spus un alt elev.

Galerie foto







Vizualizări: 3,039

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: