Primarii, despre buget: Am fost păcăliți

Primarii de orașe și comune se declară păcăliți de prevederile bugetului pe 2019, spunând că realitatea este diferită de promisiunile ministrului de Finanțe.

„Mă minunez cu legea bugetului de stat undeva am fost păcăliţi cu 200 de lei, se semnează un document cu 1.200 de lei pe comună şi îmi vin prin bugetul de stat doar 1.000 de lei pe locuitor. Aici nu mai suntem în zona minciunii, este mai mult decât minciună. Vreţi, nu vreţi, spun ce nu doream să spun, nu păcăliţi, escrocaţi. Asta nu este o măsură demnă pentru un ministru, să spui că faci ceva şi după aia să nu o faci”, spune Emil Drăghici, preşedintele Asociaţiei Comunelor din România.

Situaţia se repetă şi în cazul primarilor de oraşe. „Am fost păcăliţi. În momentul acesta lucrurile au scăpat de sub control total. Nu înţeleg cum vom reuşi să iluminăm unităţile administrativ teritoriale, cum să încălzim unităţile şcolare, cum să susţinem funcţionarea spitalului, a liceului şi altor servicii publice la nivelul oraşelor. Este iminent acest pericol. Pericolul este să nu putem să ne asigurăm funcţionarea, e vorba de 85-90% dintre oraşe”, spune Ionel Chiriţă, preşedinte executiv Asociaţia Oraşelor.

Vizualizări: 2,183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: