Fostul consilier PD-L Biriboiu, declarat incompatibil de ANI

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, că un consilier local din Turceni, Ion Biriboiu, este incompatibil. Potrivit ANI, in perioada în care acesta era consilier, firma nevestei a încheiat două contracte cu spitalul, în valoare totală de peste 140 de mii de lei. Contactat telefonic, consilierul a refuzat sa comenteze situaţia, simulând pierderea semnalului la telefon. Biriboiu a plecat din PDL în vara acestui an.

Consilierul Ion Biriboiu este suspectat că a şi-a ajutat soţia, prin funcţia sa, să obţină contracte la spitalul din oraş. Într-un comunicat al ANI se arată că evaluările au fost demarate la data de 29 decembrie 2010.

„Biriboiu Ion s-a aflat, în perioada 19 iunie 2008 – 1 aprilie 2011, în stare de incompatibilitate, întrucât, pe durata exercitării mandatului de Consilier local, SC CARMENADIS SRL, societate comercială la care soția acestuia deține atât calitatea de asociat unic, cât și funcția de administrator) a încheiat două contracte de furnizare produse, în valoare totală de 142.575 lei, cu Spitalul Orășenesc Turceni, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Local al Orașului Turceni, Județul Gorj, încălcând, astfel, dispoziţiile privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei”, se arată în comunicatul de presă postat pe siteul ANI.

Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani. Ion Biriboiu poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ.

LEGE

Firmele aparţinând unor consilieri locali nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: