Fostul secretar Șolea, la a doua condamnare definitivă

Cel de-al doilea dosar în care fostul secretar de la Primăria Bumbești Jiu, Victor Șolea, a fost inculpat și acuzat de luare de mită, a ajuns la final, având o decizie definitivă a instanțelor de judecată, după ce magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins recursul declarat de acesta.

Șolea contestase respingerea apelului pe care îl făcuse la Curtea de Apel Craiova la decizia Tribunalului Gorj prin care era condamnat la doi ani și jumătate de pușcărie, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare de patru ani și jumătate, de la Târgu Jiu și până la București el pierzând bătălia din instanțe pe toate fronturile.

Șolea mai are o condamnare, de trei ani cu suspendare, a cărei executare a fost înlocuită cu cinci ani de încercare, timp în care nu avea voie să recidiveze. Pedeapsa a primit-o în dosarul în care a fost judecat pentru că a primit o șpagă de 3000 de lei pentru a elibera un act de proprietate pentru o pădure revendicată de ani de zile de denunțătoarea sa, Victoria Diaconescu. Pe parcursul audierilor de la Tribunalul Gorj, în acest proces, femeia a povestit și că, înainte de a-i da fostului secretar banii, i-a dat o hotă ca șpagă și, astfel, a fost constituit al doilea dosar penal pe numele acestuia, Șolea negând categoric că ar fi fost corupt sau că ar fi primit bani ori bunuri pentru a-și exercita atribuțiunile pe care le avea în funcția de secretar de primărie.

După flagrantul cu cei 3000 de lei, acesta a fost arestat preventiv începând cu 13 decembrie 2011, ulterior el fiind pus în libertate pe 4 aprilie 2012, perioada în care a stat în spatele gratiilor scăzându-se din condamnările primite de inculpat. Șolea a declarat ori de câte ori a avut ocazia că nu este vinovat și că prin dosarele în care a fost anchetat s-a urmărit doar îndepărtarea sa din funcția de secretar, el spunând că nu era în relațiile cele mai bune cu primarul din Bumbești Jiu, la rândul său edilul spunând că nu are nicio treabă cu procesele lui Șolea, acesta încercând doar să găsească scuze pentru situația în care a ajuns la final de carieră. Fostul secretar a fost arestat preventiv când avea 61 de ani și nicio abatere disciplinară deosebită, ulterior, pe parcursul cercetărilor el ieșind la pensie .

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: