Fostul șef al lui Parepa e după gratii

Dosarul în care procurorii DNA de la Ploiești cer reținerea și arestarea preventivă a deputatului Sebastian Ghiță are deja primii inculpați în spatele gratiilor, printre aceștia fiind și Viorel Dosaru, fostul șef al IPJ Prahova în perioada în care adjunct al său era nimeni altul decât Gheorghe Parepa, cel care i-a urmat lui Viorel Caragea la șefia IPJ Gorj vreme de un an. Parepa a fost și el audiat în dosarul de la Ploiești, dar doar ca martor, fostul său șef fiind încătușat de procurorii anticorupție și pus sub acuzare. DNA i-a băgat după gratii și pe șeful Parchetului Curții de Apel Ploiești, procurorul Liviu Tudose, pe adjunctul acestuia, procurorul Constantin Mihăilă, dar și pe ofițerul de poliție Constantin Ispas. Toți sunt acuzați că au pus umărul din plin și l-au ajutat pe Ghiță, în 2013 și 2014, atunci când acesta era în comisia de control a SRI, dar și bun prieten cu premierul Victor Ponta, să afle informații din dosare penale ale prietenilor săi, la Prahova fiind cercetat inclusiv cumnatul fostului prim-ministru, Iulian Herțanu.
„Informațiile confidențiale priveau obiectul cercetărilor, persoanele fizice și juridice cercetate, măsurile de supraveghere tehnică dispuse, numele procurorului de caz și ale ofițerilor de poliție delegați să efectueze urmărire penală. În legătură cu același dosar penal, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, inculpatul Dosaru Viorel, în perioada iunie 2013- septembrie 2013, în calitate de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, a permis accesul deputatului Ghiță Sebastian Aurelian la informații ce nu erau destinate publicității, în schimbul menținerii în funcție sau promovării în alte funcții de conducere . În dosarul respectiv, ofițerii din subordine erau delegați să efectueze acte de urmărire penală. Accesul la informațiile confidențiale, urmărit de deputatul Ghiță Sebastian Aurelian era zădărnicirea urmăririi penale efectuată în cauza menționată, dar și protejarea intereselor economico - financiare ale unor persoane fizice și juridice inculpate în cauză”, arată DNA.
Ulterior Dosaru a a ajuns subsecretar de stat în MAI, la începutul acestei luni el înaintându-și cerere de pensionare, când devenise evident că ancheta procurorilor va ajunge la el. Luna trecută el a participat însă oficial la Târgu Jiu la înscăunarea noului prefect de Gorj, cu puțin timp înainte tocmai plecând din fruntea Inspectoratului Județean de Poliție „martorul” Parepa.

Vizualizări: 593

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: