Fostul șef de la Drumuri contestă suspendarea contractului de muncă

Fostul director din Gorj al Secției Drumurilor Naționale, Ion Dina, a dat în judecată Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, după ce șefii de la București au decis să-i suspende acestuia contractul de muncă.

Decizia a fost luată de directorul general Narcis Neaga imediat după ce Direcția Națională Anticorupție a anunțat că mai mulți șefi din Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova au fost trimiși în judecată în dosarul Transalpina, printre aceștia aflându-se și Ion Dina, care a fost diriginte de șantier pe șoseaua respectivă.

Acesta urmează să fie judecat alături de ceilalți directori de la Craiova, cărora Neaga le-a suspendat, de asemenea, contractele de muncă pe perioada derulării procesului penal, toți fiind acuzați că au prejudiciat compania cu circa 23 de milioane de lei prin decontarea unor lucrări pe care Romstrade, firma lui Nelu Iordache, nu le-a efectuat, dar pentru care a cerut banii. Dina va fi judecat pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave (5 acte materiale), dar și pentru fals intelectual şi uz de fals, ambele în formă continuată (5 acte materiale).

Dosarul prin care Dina contestă decizia directorului general al CNADNR a fost înregistrat la Tribunalul Gorj la sfârșitul săptămânii trecute, pe 23 mai, deocamdată nefiind stabilit un termen la care procesul ar urma să înceapă efectiv.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: