Fostul senator Petrescu – dat afară din sindicatul minier de la Ploştina

Liderul conservatorilor din Gorj, fostul senator Ilie Petrescu, a fost exclus din rândurile sindicatului pe care îl conducea la mina Ploştina din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. Săptămâni în şir după ce a pierdut alegerile, fostul parlamentar s-a lăudat că va redeveni liderul sindical de altă dată, numai că nu a fost să fie aşa, colegii săi punând acum piciorul în prag.

Fac ei ce fac mai marii de la PC Gorj, adică mai nimic, de ani buni, dar reuşesc să se menţină în centrul atenţiei opiniei publice. Partidul care nu ştie cât procent de mare a avut la alegeri era săptămâna trecută în toiul discuţiilor despre posibila venire a liberalului Dan Ilie Morega în rândurile sale, iar acum rămâne pe prima pagină prin liderul său care a fost zburat din sindicatul despre care opt ani a vorbit cu mare dragoste şi cam atât pentru că, în rest, puţinii colegi pe care îi mai avea pe acolo i-au cam reproşat că i-a uitat. Decizia de excludere a fost luată vineri de consiliul de coordonare al sindicatului, hotărârea respectivă fiind comunicată atât conducerii SNLO, cât şi administraţiei.

Funcţia de preşedinte a fost preluată, temporar, de Paul Mergea, cel care a fost până acum preşedinte executiv. Sindicaliştii au stabilit data de 22 februarie pentru alegerea unui preşedinte în locul lui Ilie Petrescu. Preşedinte interimar al PC Gorj în prezent, Petrescu a fost ales de două ori senator în 2000 şi 2004 pe listele PRM, acesta fiind preşedinte al organizaţiei în perioada respectivă. Fostul parlamentar a fost până în anul 2000 lider de sindicat în minerit, funcţie în care a revenit în toamna anului trecut, când nu a mai fost ales pentru un nou mandat.

Surse sindicale afirmă că Petrescu a fost exclus acum din sindicatul pe care îl conducea după ce colegii săi i-au reproşat că în cei opt ani în care a fost parlamentar nu s-a îngrijit de soarta lor. În plus, sindicatul condus de acesta a pierdut mereu din numărul membrilor, astfel încât organizaţie nu este mai reprezentativă la nivel de unitate. Ilie Petrescu nu a putut fi contactat pentru a comenta decizia de excludere a sa din rândul sindicatului minier de subteran Ploştina. Fostul senator a avut telefonul ori închis ori nu a răspuns la el, timp pentru a comenta situaţia în care se află mai fiind, mai ales că ex-liderul de la Ploştina încă mai speră într-o funcţie de conducere pe undeva prin minerit.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: