Fostul viceprimar Sanda şi-a deschis spălătorie ecologică

Cea mai modernă spălătorie-curățătorie ecologică din Oltenia se va deschide la 1 august la Târgu Jiu. Spălătoria profesională ”Nufărul”, situată pe strada Aleea Digului, vis-a-vis de Hotel River dispune de aparatură de ultimă generație de la Electrolux, care aplică sistemul inovator de spălare umedă Lagoon, care nu folosește solvenți chimici. Curățătoria ”Nufărul”, unica spălătorie cu apă din municipiu a reprezentat o investiție de 927.000 lei.

Prima spălătorie ecologică din Oltenia  se va deschide la 1 august în Târgu Jiu. Aceasta aparține fostului viceprimar Gabriel Sanda, investiția ridicându-se la suma de  927.000 lei. ”E o afacere de nișă. A demarat cu depunerea dosarului în 2010 și s-a finalizat cu semnarea unui contract de finanțare în februarie 2012. Miercurea viitoare, pe 1 august, trebuie să fie gata investiția. Ea este deja gata. Investiția s-a ridicat la 927.000 lei, din care 731.000 au fost pe fonduri europene”, spune Gabriel Sanda. În primă fază au fost create șase locuri de muncă, iar anul viitor vor mai fi create două, numărul angajaților de la spălătoria ”Nufărul” ajungând în acest fel la opt. ”Sunt opt locuri de muncă pe care avem obligația să le menținem cel puțin cinci ani”, explică Gabriel Sanda. Dotările sunt de ultimă generație, care aplică sistemul de curățare umedă. ”Este cea mai modernă unitate de spălătorie-curățătorie din Oltenia, are mașini de ultimă generație Electrolux, importate numai din Suedia și aplică sistemul Lagoon de curățare, un sistem de curățare umedă, în sensul că rufele nu se curăță cu perhidrol sau cu altă substanță chimică, ci se curăță cu detergenți lichizi Electrolux, care îmbunătățesc calitatea materialului, în sensul că îl fac mai strălucitor”, mai menționează Gabriel Sanda. Tot sistemul cuprinde o masă de scos pete, două mașini de spălat, două uscătoare, două mese de călcat, o presă pentru pantaloni, o presă pentru costume, un calandru și o mașină de spălat cu barieră igienică. ”Toate echipamentele sunt de generație 2012 și înglobează practic toate avantajele unei spălătorii complete. Capacitatea spălătoriei este și pentru populație, hoteluri, restaurante, cantine și are, după știința noastră, singura mașină cu barieră termică din Oltenia pentru spitale și o să mai vină și o a doua într-o lună. Asta înseamnă că distruge microbii într-o proporție mult mai mare decât mașinile obișnuite”, mai menționează Gabriel Sanda.

AVANTAJE

”Este prima spălătorie complet sistem Lagoon curățare umedă cu ajutorul apei și detergentului din România și a doua din Europa de  Est. Este un proiect foarte ambițios, 100% ecologic. Spălătoria umedă va înlocui în scurt timp partea de curățătorie chimică care folosește petrolul. Ceea ce vedeți aici sunt doar niște mașini care folosesc doar apă și detergenți cu PH neutru sau foarte, foarte mic. Este un proiect care înglobează  cele trei canale de vânzare, clienți finali, hoteluri, restaurante cantine și partea de spitale cu bariera septică și igienizare”, declară Cristian Miroi,  dealer Electrolux.

PRETURI

Preţurile sunt acceptabile. Încep de la un leu, iar cei mai mulţi bani se plătesc pentru spălarea unei rochii de mireasă sau a unei haine de blană naturală, 40 de lei.

Vizualizări: 703

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: