Fotbaliști care au renunțat la bani pentru a salva Pandurii

Nume mari din trecutul clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu renunță la parte din banii pe care îi au de recuperat, pentru a-l ajuta să iasă din insolvență.

Sunt zeci de foști salariați și foști fotbaliști care au renunțat la 25% din creanțe. Un astfel de fotbalist este Lucian Sânmărtean, care a semnat acord de renunțare la suma de peste 73 de mii de lei. Clubul s-a angajat să îi plătească restul de bani, adică 221 de mii de lei, până la 31 iulie.

Un acord similar a semnat Mihai Răduț, care a renunțat la 86 de mii de lei din creanță.

Sunt multe astfel de acorduri semnate, dar important pentru Pandurii este ca instanța de judecată să accepte ieșirea din insolvență la 31 martie. De altfel, Răzvan Stanca a făcut un grup de w-app Salvați Pandurii, din care fac parte creditorii. Unii dintre ei au renunțat la 25% din creanță pentru a primi restul de bani, alții la încă 25% pentru a avea șansa să intre ca asociați la club.

Pandurii are câteva milioane de lei în cont și alte milioane urmează să execute silit în perioada următoare, astfel că ar avea bani pentru respectarea celor asumate.

Cei de la Finanțe pun cele mai multe bețe în roate, deși în ultimii ani au recuperat miliarde de lei vechi de la Pandurii. Și totuși, de-a lungul procesului de insolvență au depus 62 de contestații, le-au pierdut pe toate, spun oficiali ai clubului, dar tot mai depun. Ca și cum scopul celor de la ANAF nu ar fi salvarea contribuabililor, ci falimentul.

Din cauza unor astfel de contestații, clubul nu și-a putut achita unele datorii curente, iar din acest motiv are interdicție la transferuri.

Galerie foto



Vizualizări: 1,520

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: