Stat vecin României care a anulat campionatul

Federația maghiară de handbal este prima care a luat o decizie radicală în ceea ce priveşte sezonul 2019 – 2020. Acesta a fost anulat iar în acest an  titlul nu se mai acordă iar echipele calificate în Champions League se decid în funcție de stagiunea trecută.

Federația de la Budapesta a transmis, printr-un comunicat oficial, că stagiunea 2019 – 2020 a fost anulată, ceea ce înseamnă că titlul de campion nu se va acorda, componența ligilor masculine și feminine va rămâne aceeași și pentru sezonul viitor, iar echipele care vor reprezenta Ungaria în EHF Champions League se vor stabili în funcție de clasamentul final al sezonului 2018 – 2019.

„Din cauza epidemiei de coronavirus, Consiliul Asociației Maghiare de Handbal a decis soarta tuturor competițiilor desfășurate sub MKSZ (Federația maghiară de handbal) în sezonul 2019 – 2020.  Conform deciziei, Asociația a stabilit că nu va exista niciun clasament după suspendarea sezonului. Astea înseamnă că nici campionatele, nici Cupa Ungariei, nici Cupa Ligii nu vor avea câștigătoare în sezonul 2019 – 2020. Nu vor exista echipe retrogradate și promovate, iar în cupele europene se va merge pe baza ierarhiei din sezonul 2018 – 2019”, se arată în comunicatul emis de Federația de la Budapesta.

Decizia radicală a forului de la Budapesta dezavantajează mai multe cluburi. La handbal masculin, Veszprem a câștigat titlul în sezonul 2018 – 2019, dar în actuala stagiune ocupa locul secund, în spatele celor de la Szeged. O situație asemănătoare se regăsește și în liga de handbal feminin din Ungaria, unde, deși Gyor a câștigat titlul în sezonul trecut și se afla pe primul loc și în momentul suspendării competiției, echipa KC Siofok ocupa poziția secundă în actuala stagiune, în timp ce clasamentul sezonului trecut oferă celor de la Ferencvaros a doua poziție de Champions League.

Vizualizări: 448

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: