Cojocaru crede că se va putea juca tocmai în iulie

Aflată pe ultimul loc în Liga 2, Pandurii Târgu Jiu cere îngheţarea acestui sezon, fapt care ar presupune ca viitorul sezon să se dispute cu aceleaşi echipe. Gorjenii nu mai au şanse de a se salva de la retrogradare dar antrenorul Călin Cojocaru crede că o continuare a acestui sezon peste perioada în care trebuia deja să înceapă viitorul duce şi la dereglarea campionatul următor.

Fără șanse să mai evite retrogradarea pe teren, Pandurii Târgu Jiu speră ca actualul sezon de Liga 2 să nu se mai reia și astfel nicio echipă să nu mai retrogradeze. Antrenorul echipei din Târgu Jiu, Călin Cojocaru, crede că echipele care ocupă locurile fruntașe ar trebui lăsate totuşi să promoveze, fiind ştiut faptul că se dorea oricum ca Liga 1 să aibă un număr mai mare de echipe din sezonul următor. „După părerea mea, ar trebui să începem un nou campionat, iar echipele de pe primele locuri să promoveze. E clar că pe noi ne avantajează, dar nu trebuie să retrogradeze nimeni. Cel mai bine ar fi să începem un campionat de la zero, decât să încercăm să-l încheiem pe acesta și să-l stricăm și pe cel care urmează”, a declarat Cojocaru, citat de liga2.ro. Și principalul creditor al clubului oltean, Marin Condescu, declarase același lucru, dar mai și propusese ca din sezonul viitor Liga 2 să aibă două serii.

Antrenorul pandurilor a mai spus că jucătorii au nevoie de o perioadă foarte mare de reacomodare la efort, iar un program comprimat nu i-ar avantaja. ”Cel mai devreme, am putea relua pregătirea la începutul lunii iunie, iar campionatul ar putea reveni în luna iulie. Totuși, îmi e greu să cred că se va întâmpla acest lucru, cu toate că FIFA și UEFA ar dori să se continue campionatele. Am văzut că i-au mustrat pe belgieni fiindcă s-au grăbit să închidă competițiile, dar sunt convins că și ei o să-și schimbe optica. Decât să distrugi doi ani competiționali, mai bine renunți la unul”, a mai precizat Cojocaru.

Săptămâna viitoare, președintele României, Klaus Iohannis, va prelungi starea de urgență cu încă 30 de zile, astfel că reluarea competițiilor sportive cel puțin la 1 mai devine imposibilă. Dacă se vor relua la 1 iunie, campionatele se vor prelungi apoi peste viitorul sezon care, de asemenea, ar trebui comprimat să se finalizeze apoi în timp util, ceea ce ar presupune alte probleme similare cu cele din acest an. În plus mai există problema evoluţiei situaţiei din România în ceea ce priveşte coronavirusul care nu poate fi prevăzută deocamdată.

Vizualizări: 485

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: