Fraţii Romanescu, filaţi şi ameninţaţi. „Am făcut plângere penală”

Afirmaţii extrem de grave făcute de inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj la un post de televiziune. George Romanescu a spus că atât el, cât şi fratele lui, care este primar la Târgu Jiu, sunt urmăriţi, filaţi şi ameninţaţi. George Romanescu spune că are şi un mesaj pentru cei care se ocupă de astfel de lucruri: a făcut plângere penală şi va mai face şi altele.

Totul a început acum şase luni, când Marcel Romanescu a fost ales primar la Târgu Jiu, oraş aflat de două decenii sub pulpana PSD. George Romanescu spune că el nu face politică, dar nu s-a aşteptat la astfel de presiuni. „S-a ajuns ca atât eu, cât şi fratele meu să fim urmăriţi, să fim filaţi, să fim filmaţi. (...) Nu ne aşteptam ca, de când a fost ales, să avem parte de un astfel de comportament din partea unor persoane. Sunt lucruri pe care le-am adus la cunoştinţa organelor abilitate, aşteptăm ca aceste instituţii să îşi facă datoria, de asta transmit acest mesaj, ca aceia care încearcă şi în continuare aruncând anumite lucruri care nu sunt adevărate vor trebui să răspundă în faţa organelor abilitate şi în faţa instanţelor de judecată”, a spus George Romanescu la Gorj TV.

 Romanescu: Nu sunt un om care se sperie

George Romanescu a avut un mesaj şi pentru cei care îi denigrează fratele în spaţiul public, cu informaţii neadevărate. „Le transmit un singur mesaj, nu sunt un om care se sperie, chiar nu a reuşit nimeni să mă sperie până în momentul de faţă. Voi reacţiona la fel de dur, corect şi legal asupra oricărei persoane care încearcă atât asupra mea să vină cu lucruri care nu sunt corecte şi legale, cât şi asupra fratelui meu, cred că şi el va face acest lucru în următoarea perioadă. Acei oameni care nu înţeleg că legea trebuie să fie pe primul loc şi încearcă lucruri care nu au niciun fundament, lucruri pe care le aruncă în spaţiul public, eu le transmit pe această cale că voi merge cu orice persoană care va continua să mă denigreze pe mine sau pe fratele meu în instanţa de judecată şi cu plângeri penale”.

Mai departe, George Romanescu a făcut referire la o persoană care i-a cerut anumite lucruri. „Am fost chemat de o anumită persoană, de două ori, să-mi atragă atenţia asupra unor lucruri, să las anumite persoane în pace, să facă ce vor în cadrul instituţiei”.  Romanescu nu a spus despre cine este vorba, atenţionând însă că va anunţa de fiecare dată organele abilitate: „Am fost ameninţat de anumite persoane care au crezut că, dacă mă cheamă în biroul lor să las anumite persoane în pace, voi ceda. Nu am cedat, nu voi ceda niciodată, anunţ de fiecare dată organele speciale ale statului şi voi merge înainte. Vor avea de suferit la modul că ne vom îndrepta pe cale legală împotriva lor”.

 „I-au prins slăbiciunea fratelui meu”

George Romanescu spune că atacurile la adresa lui şi a fratelui său sunt nejustificate. „Din păcate, au prins slăbiciunea fratelui meu că este un om cu prea mult bun simţ. El trebuie să înţeleagă că bunul simţ trebuie să îl ai cu acei oameni care şi ei au bun simţ. În momentul în care nu respectă aceste reguli, trebuie să iei măsuri radicale împotriva lor”.

Şeful ITM Gorj are şi un sfat pentru fratele lui, mai puţin obişnuit cu funcţiile de conducere: „Este bine să ai bun simţ cu oamenii care au bun simţ. Când o persoană nu înţelege că trebuie să respecţi legea, îi atragi atenţia de câteva ori şi după aceea trebuie să iei măsuri radicale împotriva lui”.

Romanescu este de părere că toate atacurile vor înceta la un moment dat. „Am fost urmăriţi, pot să spun că am fost terorizaţi atât eu, cât şi el, probabil crezând că se va retrage din funcţia de primar, pentru ca anumite persoane să-şi facă jocurile în continuare. Am făcut împotriva unei persoane şi probabil voi mai face în perioada următoare împotriva a una-două persoane, pentru anumite lucruri care sunt aruncate în spaţiul public”, a mai spus Romanescu în emisiunea de la Gorj TV, atenţionând asupra faptului că „nu ne putem juca la un moment dat cu viaţa unui om”.

Vizualizări: 3,569

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: