Fraudă anchetată de cinci ani de IPJ Gorj. Un suspect s-a sinucis!

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj este de cinci ani sub ancheta Inspectoratului Județean de Poliție. Instituția a fost prejudiciată cu sume importante, în comiterea ilegalităţii fiind implicate mai multe persoane din agenţie şi un factor poştal. Aceştia şi-au însuşit în numele a zeci de gorjeni indemnizaţiile de șomaj prin falsificarea mai multor dosare.

 Povestea a ieșit la iveală în ianuarie 2012 când șeful agenției de șomaj de la Târgu Jiu, Damian Horcea, s-a sinucis lăsând un bilet de adio în care spunea că a făcut prostii la serviciu și că nu ar fi putut suporta rușinea. Ițele acestei fraude nu au fost desluşite nici la cinci ani după sinucidere lui Horcea, dar au apărut date noi. Se pare că ancheta vizează șase salariați ai AJOFM Gorj, inclusiv pe fostul director executiv al instituției, Ion Târlea. Acesta lucrează și în prezent în cadrul agenţiei, pe funcția de șef Serviciu Buget.

Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj, a confirmat că şase salariaţi sunt sub anchetă. „Este în anchetă, eu am dat de la început toate documentele care mi s-au părut suspecte şi documente pe care ni le-au cerut ei, le-am dat absolut tot, n-am ascuns nimic. Este dumnealui și încă șase colegi care au calitatea de suspect, nu se ştie exact, cercetările nu sunt finalizate”, a spus Romeo Chiriac, șeful AJOFM Gorj. Potrivit unor informații apărute în spațiul public, fostul director Ion Târlea încasa și el o cotă parte din banii obținuți de Horcea prin falsificarea dosarelor de șomaj. Târlea încasa banii sub forma unui împrumut pe care Horcea îl vira lunar într-un cont bancar. Acesta nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Vizualizări: 4,058

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: