FRF a anunţat oficial cum se va promova în Liga 1

ACS Viitorul Târgu Jiu şi echipele de Liga 2 vor afla luni ţintarul noului sezon după tragerea la sorţi de la Casa Fotbalului. Înainte de acest eveniment, FRF a anunţat noul sistem competiţional şi modul de promovare în Liga 1 după acest sezon.

Pandemia a schimbat din mers configuraţia Ligii 2 şi sistemul competiţional, care se desfăşoară acum cu play-off, în urma căruia se stabilesc echipele promovate direct şi cele care merg la baraj.

Luni, 19 iulie, de la ora 16:00, la Casa Fotbalului, va avea loc tragerea la sorți pentru stabilirea programului pentru noul sezon competițional de Liga 2 care va începe cu 20 de echipe.

„În ediția 2021-2022, ce va debuta la 31 iulie, vor lua startul 20 de echipe ce vor juca în următorul sistem competițional: echipele participante vor juca fiecare cu fiecare o singură dată în sezonul regular, urmând ca apoi să fie repartizate, pe baza clasamentului, în cea de-a doua fază a competiției, play-off sau play-out; primele 6 clasate la finalul sezonului regulat își vor disputa locurile de promovare într-un play-off; de această dată, partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formaţie; la finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii 1”, a anunţat oficial FRF care a mai informat că echipele de pe locurile 7-20 la finalul sezonului regulat „vor fi repartizate în două serii de play-out, disputând doar un tur de 7 etape, care va asigura încă şase meciuri pentru fiecare echipă”.

ACS Viitorul Târgu Jiu a anunţat deja că va avea ca obiectiv clasarea pe unul din primele şase locuri, respectiv, accederea în play-off şi lupta la promovare.

Vizualizări: 599

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: