FRF a decis să programaze Pandurii în retur

Meciul dintre Dinamo şi Pandurii se va juca duminică, deşi conducerea clubului Dinamo ar fi preferat să câştige la masa verde această partidă. Comisia pentru Statutul Jucătorului a ridicat ieri sancţiunile impuse clubului Pandurii prin decizia nr. 8 din 13.08.2009 cu privire la neprogramarea la jocurile oficiale, hotărârea fiind irevocabilă. Tot ieri  LPF a comunicat cluburilor Dinamo şi Pandurii Târgu Jiu, dar şi Comisiei Centrale a Arbitrilor, că partida dintre cele două formaţii se va desfăşura conform programării iniţiale, duminică, de la ora 20:30.

Pandurii au achitat încă de miercuri suma datorată clubului Dinamo, ieri comisia luând doar act de stingerea litigiului care a dus la impunerea celor două sancţiuni contra clubului Pandurii, respectiv interzicerea transferurilor şi neprogramarea Preşedintele clubului Pandurii consideră că această decizie nu reprezintă o victorie a celor de la Dinamo pentru că disputa pe aceaşi temă va continua: „Părerea mea este cădecizia aceasta nu e o victorie a celor de la Dinamo pentru că noi ne vom adresa instanţelor sportive pentru a ne face dreptate. Nu din rea voinţă nu am plătit ci pentru că am spus mereu că e un document înregistrat la Ligă înainte de a se naşte.” Oficialul a precizat că Pandurii vor achita întreaga sumă datorată celor de la Dinamo pentru a-l achiziţiona pe Ilie Iordache pentru că există o  înţelegere în acest sens cu jucătorul: „Oricum noi vrem să plătim întreaga sumă,  pentru că vrem ca jucătorul Iordache să rămână la noi şi să nu se mai întoarcă în iunie când se sfârşeşte împrumutul său la Dinamo. Pentru că atunci când a venit la noi una din condiţiile lui a fost să-i facem un contract prin care el să nu mai revină la Dinamo pentru că nu mai vrea acolo”.

Marin Condescu a explicat faptul că Pandurii nu a plătit datoria pentru că nu existau documente corecte care să ateste acest transfer: „Noi n-am spus niciodată că nu plătim numai că vrem documente prin care să putem respunde în faţa oricui, şi a Consiliului de Administraţie, pentru că este în joc o jumătate de milion de euro. Dar cei de la Dinamo au fost învăţaţi să facă ce vor cu actele. Ei aşa au fost învăţaţi mereu să  procedeze. Noi sperăm ca Dinamo să ne şi elibereze un act de transfer care să fie valid din toate punctele de vedere fiindcă noi am spus totdeauna că dăm acei bani la Dinamo, că vrem să-l achiziţionăm pe Ilie Iordache dar documentele trebuie să fie în ordine. Pentru că dăm jumătate de milion de euro şi documentele trebuie să reziste la controalele care ar putea urma”.

În ceea ce priveşte meciul cu Dinamo de duminică, preşedintele a precizat că e sigur că Pandurii va debuta cu un rezultat favorabil în prima etapă: „Începem campionatul cu o victorie sau poate cel puţin un egal. Cea mai mare victorie a noastră acum ar fi dacă am obţine un rezultat bun la acest meci. Pentru că mulţi au fost convinşi şi au spus acum că tot acest circ care s-a creat nu e decât cu un scop, să nu jucăm meciul cu Dinamo, iar Borcea a şi spus peste tot că pe el îl interesează să nu joace cu noi”.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: