FRF a impus noi condiţii pentru promovarea în Liga 3

Federaţia Română de Fotbal ia măsuri şi la nivelul Ligii 3 pentru ca echipele care vor să promoveze să îndeplinească şi alte condiţii, în afara aceleia de a fi campioane ale judeţului. La jocurile de baraj au dreptul să participe numai echipele aparţinând structurilor sportive cu personalitate juridică.

În ultima şedinţă din acest an a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal membrii acestuia au aprobat ”Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a, sezonul competiţional 2020/2021”.

Şi în noul sezon al Ligii 3 vor promova, ca de obicei, 21 dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF/AMFB, acestea urmând să fie stabilite în urma meciurilor de baraj. Jocurile rezultate în urma unei trageri la sorţi  se vor desfăşura în sistem eliminatoriu, tur - retur, pe terenul fiecărei echipe. Pentru promovarea în Liga 3, FRF a stabilit că datele de disputare a meciurilor de baraj sunt 13 iunie 2020, ora 18:00 (turul) şi 20 iunie 2020, ora 17:30 (returul).

Campioanele trebuie să prezinte actele la FRF, că îndeplinesc condiţiile de participare la baraj, până pe 8 iunie. La jocurile de baraj au dreptul să participe numai echipele aparţinând structurilor sportive cu personalitate juridică. Până la data de 15 ianuarie 2020, fiecare asociaţie judeţeană, respectiv AMFB are obligaţia de a trimite, la Departamentul Competiţii al FRF, un tabel cu cluburile/asociaţiile sportive participante la campionatul Ligii 4, ediţia 2019 - 2020. Apoi, până la data de 8 iunie 2020, trebuie transmise echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să se  transmită şi copia Certificatului de Identitate Sportivă (CIS-ul) al acestora eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Dreptul de participare la jocul de baraj îl deţine structura sportivă clasată la finalul campionatului Ligii a 4-a pe locul 1 în fiecare judeţ sau în Municipiul Bucureşti. În situaţia în care structura sportivă respectivă nu îndeplineşte condiţiile de participare la jocurile de baraj (nu deţine personalitate juridică şi/sau Certificat de Identitate Sportivă eliberat de MTS), jocurile de baraj nu se vor disputa, urmând ca echipa adversă, dacă îndeplineşte condiţiile de participare, să fie declarată câştigătoare, deci promovată în Liga 3.

Vizualizări: 1,493

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: