FRF va menţine sistemul cu o singură serie în Liga 2

Pandurii a retrogradat în Liga 3 la finalul ultimului sezon dar tot mai speră într-o minune şi ia în calcul şi posibilitatea de a juca tot în Liga 2.  Gorjenii se bazează mai mult pe problemele financiare pe care le au anumite cluburi pentru că FRF doreşte să mențină un sistem competițional cu o singură serie în Liga 2 făcând modificări doar la play-out.

Una dintre variantele celor de la Pandurii de a rămâne în Liga 2 s-a spulberat după ce preşedintele Concordiei Chiajna, Auraş Braşoveanu, membru în Comitetul Executiv al FRF, a anunţat că sistemul competițional din Liga 2 nu va suferi modificări, singura noutate fiind la play-out. Sezonul precedent s-a aplicat acest sistem cu play-off şi play-out dar fiind vorba de un sistem aplicat într.un sezon de criză pandemică, nu a fost cel mai bun şi a fost criticat de echipe pentru că în play-out nu s-au disputat toate meciurile ci doar meciuri tur.Acum oficialul FRF spune că meciurile din partea a doua a Ligii 2, care va avea o singură serie, se vor juca în sistem tur-retur.  “Singura posibilă schimbare este legată de play-out, care se va juca tur-retur. Nu cum s-a întâmplat în pandemie…”, a spus Auraș Brașoveanu, membru în Comitetul Executiv al FRF  şi președintele celor de la Concordia Chiajna care a dezvăluit și cine va intra în Liga 2 dintre echipele retrogradate dacă o echipă nu se va înscrie în Liga 2: „Dacă o echipă nu se înscrie în Liga 2 intră Fotbal Comuna Recea, apoi conform criteriilor legate de meritul sportiv următoarea echipă va fi CSM Reșița”.

Şansele celor de la Pandurii de a mai juca în Liga 2 se reduc pe zi ce trece, pentru că sunt a patra retrogradată, după Fotbal Comuna Recea, CSM Reşiţa şi CSM Slatina. Pentru ca echipa din Târgu Jiu să mai poată juca în Liga 2 ar trebui ca patru echipe care acum sunt în Liga 2 să nu se mai înscrie în campionat.

Vizualizări: 482

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: