FRF vrea să reia fotbalul mic în martie

Preşedintele FRF Răzvan Burleanu vrea ca în luna martie să se reia toate competițiile fotbalistice din România la nivel de copii și juniori și la nivel de fotbal amator. Competițiile de fotbal au luat o pauză forțată anul trecut, la data de 12 martie, din cauza izbucnirii pandemiei COVID-19.

FRF a transmis recent către MTS două scenarii pentru reluarea tuturor competițiilor fotbalistice din România. Preşedintele Răzvan Burleanu propune două scenarii de reluare a competiţiilor din acest sezon, în funcţie de ce vor decide ministerele responsabile în ceea ce priveşte testarea. ”Obiectivul nostru, ca federație, pe care l-am împărtășit și noului ministru de la Tineret și Sport, este ca în luna martie să putem să reluăm toate competițiile fotbalistice din România la nivel de copii și juniori, și la nivel de fotbal amator. Ca să putem face acest lucru, avem nevoie de o modificare de protocol medical care presupune ca testele RT-PCR să fie înlocuite cu testele rapide antigenice. Acesta este un scenariu cu care lucrăm”, a explicat preşedintele FRF strategia sa, precizând că are şi un al doilea scenariu: „Al doilea scenariu presupune o testare RT-PCR doar înainte de începerea competiției și apoi, bineînțeles, dacă apar simptome ale acestui virus. Aceasta e soluția pe care o vedem pentru ca în luna martie să putem relua toate competițiile”.

Rămâne de văzut dacă Minsterul Sănătăţii va aproba noi protocoale medicale pentru că la Ministerul Tineretului şi Sportului deja s-a găsit înţelegere, ministrul fiind cel care a propus noi protocoale. În cazul menţinerii actualului protocol medical, care se aplică la eşaloanele superioare, este imposibil pentru echipele din judeţe să respecte aceste testări foarte scumpe.

Vizualizări: 575

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: