Handbal: CSM Târgu Jiu a perfectat încă trei transferuri

CSM Târgu Jiu se întârește pentru a ataca promovarea în Liga Florilor iar debutul oficial în noul an aduce trei noi transferuri la echipa antrenată de Liviu Andrieș și Andrei Enache.

Este vorba despre  jucătoarele Francesca Argyelan, extremă stângă de 21 de ani, de la Minaur Baia Mare, Anna Ivanenko, centru  de 21 de ani care vine de la Crișul Chișineu Criş şi Diana Șamanț, pivot de 20 de ani.

Diana Ana Maria Șamanț este născută pe 31 august 2001 şi a început să deprindă tainele handbalului la LPS Banatul Timișoara, unde a și obținut primele performanțe din cariera ei, aur și argint la olimpiadele școlare. În 2017 s-a transferat la CS Marta Baia Mare, iar un an mai târziu a obținut titlul de vicecampioană națională cu echipa de junioare de la Marta Baia Mare. A făcut pasul către senioare la CS Gloria 2018 Bistrita-Năsăud, echipă cu care a ajuns în sferturile de finală ale Cupei EHF. Diana Șamanț a trecut apoi pe la U Cluj Napoca și CS Crișul Chisineu Cris, echipă de la care a venit la CSM Târgu Jiu.

Echipa lui Liviu Andrieș s-a întărit şi pe linia de 9 m. Anna Ivanenko este noul centru al echipei gorjene, jucătoare de 21 de ani, trecută pe la Minaur Baia Mare, şi care vine de la CS Crișul Chișineu Criş.

Formată la școala de handbal CS Marta Baia Mare, Anna Ivanenko a făcut pasul la senioare la Minaur Baia Mare. În vara anului trecut, a semnat cu CS Crișul Chișineu Cris, dar din dorința de a ajunge în Liga Florilor a ales echipa din Târgu Jiu, care are ca obiectiv promovarea pe prima scenă a handbalului feminin din România.

Francesca Argyelan este noua extremă stânga de la CSM Târgu Jiu iar handbalista, în vârstă de 21 de ani, vine de la Minaur Baia Mare. Aceasta și-a început cariera handbalistică în 2009 la CS Seini, unde a jucat până în 2014. A trecut la CS Marta Baia Mare, echipă la care și-a încheiat junioratul. La nivel juvenil, Francesca și-a trecut în palmares titlul de vicecampioană națională cu CS Marta Baia Mare în 2018. În același an, Francesca a trecut la Minaur Baia Mare, echipă la care și-a făcut debutul la nivel de senioare și cu care a reușit promovarea în prima Ligă, a informat site-ul oficial al CSM. Jucătoarea  a venit la Târgu Jiu cu gândul de a face performanță. Noua extremă stânga a a CSM Târgu Jiu își dorește promovarea echipei în Liga Florilor.

Galerie foto



Vizualizări: 373

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: