Fugaru scapă de proces pentru că e sărac

Preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, nu îl dă în judecată pe Ion Fugaru, deşi susţine că acesta a făcut afirmaţii neadevărate în ceea ce îl priveşte. Fugaru a susţinut că, în 2012, Vîlceanu făcuse un grup de lucru care trebuia să facă plângeri penale fictive la adresa contracandidatului său de la PSD, Mihai Weber. Iniţiativa nu ar fi fost dusă la bun sfârşit pentru că s-a opus preşedintele PDL Gorj de la acea vreme, Ion Ruşeţ.

Vîlceanu a explicat într-o conferinţă de presă de ce nu îl dă în judecată pe Fugaru: „Am spus din start că este o invenţie. Nu sunt genul de om care să facă asemenea răutăţi. Nici măcar pe domnul Fugaru, l-aş putea da în judecată să-i cer daune şi le-ar plăti, aşa cum ştiu că le-a mai plătit şi altora. Nu este la prima abatere, când face calomnii şi este o decizie a instanţei că a calomniat persoane. Şi nu o să fac lucrul ăsta, şi ştiţi de ce? Pentru că are o situaţie financiară grea, nu e un om care să o ducă foarte bine. Ăsta este motivul pentru care nu fac niciun fel de acţiune în justiţie împotriva domnului Fugaru. Dacă ar fi fost o persoană mai înstărită, probabil că aş fi făcut-o”.

Fugaru susţine că există înregistrări audio ale şedinţelor de partid din 2012, când se puneau la cale acţiunile împotriva lui Weber. În schimb, Vîlceanu crede că este atacat pentru că apără instituţiile statului în emisiunile de la televiziunile centrale. (A.A.)

Vizualizări: 1,780

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: