Fugaru şi Cotojman, reduşi la tăcere

Scandalul din PDL Gorj se pare că a fost stins, cel puţin pentru moment. Vinovaţi de tot scandalul au fost jurnaliştii, dacă luăm în seamă declaraţiile democrat liberalii Ion Fugaru şi Liviu Cotojman. Se vorbea de sancţiuni, dar fiecare a scăpat cum a putut. Liviu Cotojman, primarul de la Roşia de Amaradia, a ieşit cu o declaraţie prin care a dat vina pe presă pentru tot scandalul produs, la fel şi Ion Fugaru. Pentru prima dată, democrat-liberalii s-au înţeles ce să spună presei.

Certurile din cadrul partidului au apărut imediat după Congres. Ion Fugaru acuza faptul că lista delegaţilor a fost făcută de Ruşeţ şi propusă Biroului Permanent Judeţean spre aprobare, după care a apărut scandalul legat de votul dat de delegaţi la Bucureşti, preşedintele partidului făcându-i trădători pe cei care au votat cu Boc şi nu cu Blaga.

În urma discuţiilor din cadrul Biroului Permanent Judeţean cei doi pedelişti acuzaţi de conducerea partidului că au adus prejudicii de imagine prin declaraţiile pe care le-au făcut au ajuns la concluzia că este mai bine să uite ce s-a întâmplat şi să pună osul la treabă.

Declaraţii la indigo

“Am avut o discuţie în interiorul partidului. Consider că am pus la punct nesincronizarea declaraţiilor. La această oră lucrurile sunt lămurite şi mergem mai departe. S-a ajuns aici şi din cauza presei care a scos nişte declaraţii din context. Am hotărât să mergem mai departe. Concluzia discuţiilor a fost să dau drumul la treabă la Cărbuneşti şi să prezint listele cu consilieri până pe 30 iunie”

Ion Fugaru, preşedinte PDL Cărbuneşti

„Am clarificat lucrurile în BPJ. În legătură cu mine nu erau prea multe de discutat. Poate şi presa a rupt din context anumite declaraţii. Eu îmi cer scuze public dacă am adus prejudicii imaginii partidului.”

Liviu Cotojman, primar Roşia de Amaradia

SANCŢIUNI

Continuarea scandalului ar fi adus excludere pentru cei vorbăreţi. Se pare că prima sancţiune este de atenţionare, urmată de un avertisment. Dacă nici aşa nu tăceau urma suspendarea pe un anumit termen din funcţiile deţinute în partid, demiterea din funcţiile ocupate, retragerea sprijinului politic şi excluderea din partid.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: