Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Fugaru, susţinut de primari, candidează la şefia PD-L

Democrat-liberalul Ion Fugaru a declarat ieri că va intra în cursa pentru şefia partidului şi că nu-l poate accepta pe consilierul Dan Vâlceanu drept preşedinte pentru că este omul lui Ion Ruşeţ. Fugaru a mai spus că decizia privind candidatura sa a fost luată de „grupul“ din care face parte, adică primari, consilieri şi preşedinţi de organizaţii din judeţ, însă candidat va putea fi, în final, oricine din această „tabără“. Fugaru l-ar accepta pe Vâlceanu doar în urma unor alegeri corecte în partid.

Reporter: Aţi decis să candidaţi pentru şefia PD-L?

Ion Fugaru: Împreună cu cei din grup, patru primari, consilieri, preşedinţi de organizaţii din teritoriu am luat această decizie deoarece cu cât trece timp este şi mai mare degringolada. Nu se poate. Sunt oameni în judeţ care nu ştiu cine mai răspunde ei, pe cine să întrebe una alta. Pe parcurs, până la depunerea candidaturilor, oricine din acest grup ar putea candida. Nu neapărat eu.   

Rep.: Ce credeţi că va face Vasile Blaga? Ştiu că îl aşteptaţi la Gorj.

I.F.: Păi e simplu, se aude şi se ştie ce va face. Ion Ruşeţ trage de timp, s-au întâlnit, au discutat şi vor să facă echipă în jurul lui Dan Vâlceanu.

Rep.: Dar ce aveţi împotriva lui Dan Vâlceanu?

I.F.: Nu am nimic cu Dan Vâlceanu, să nu se înţeleagă greşit, dar trebuie să priceapă că el venind de la PSD unde a fost preşedinte la Tineret nu va putea coagula aceşti oameni din partid. Face ce au făcut şi ceilalţi. Acum nu mai sunt în partid decât oameni de prin 2004. Toţi care au fost aduşi de Ionel Manţog sau de Ion Ruşeţ au şi plecat după ce nu am mai fost la guvernare.

Rep.: Spuneţi că Dan Vâlceanu vine de la PSD, dar şi dumneavoastră veniţi de la PRM.

I.F.: Nu e acelaşi lucru. Eu sunt pedelist. Eu am fost în partidul acesta şi am plecat la PRM pentru că am fost dat afară.

Rep.: Ce veţi face dacă Vasile Blaga îl va nominaliza pe Dan Vâlceanu şi nu pe cineva din grupul dumneavoastră?

I.F.: Dacă Dan Vâlceanu va candida, şi alegerile vor fi corecte, nu ca pe 19 martie când s-a făcut lista şi aia s-a citit, aşa s-a votat, şi va câştiga, vom accepta rezultatul. Nu înseamnă că dacă va veni Vâlceanu vom pleca din partid. Dar, s-ar putea să aflaţi că nu are susţinere din teritoriu.

Rep.:Am înţeles ce probleme aveţi cu Vâlceanu, dar cu Ion Cupă?

I.F.: Pe domnul Cupă îl respectăm. A fost dintotdeauna în acest partid, nu a venit de altundeva, este deputat al PD-L, dar are o problemă de rezolvat. Peste tot se aude că face paşi spre USL. Domnul Cupă nu a dezminţit în mod clar, iar din declaraţiile lui Ion Călinoiu sau Florin Cârciumaru, care spun cât îl apreciază pe Cupă pentru profesionalism, ce să mai zici? Despre asta e vorba.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: