Funcţia lui Preoteasa, vânată şi de liberali

Cum apare un post care trebuie ocupat în administraţia locală care nu este în zona de influenţă a actualei puteri apar şi discuţiile în cadrul USL, vacantarea funcţiei deţinute în ultimul deceniu şi jumătate de Constantin Preoteasa devenind motiv de dispută între liberali şi PSD Gorj. Liberalii nu uită că nu au fost nici măcar întrebaţi atunci când a rămas liberă şefia Spitalului Judeţean, motiv pentru care acum vor discuţii serioase pe marginea modului de ocupare a conducerii Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului.

Anul 2011 se încheie la fel cum a început în privinţa discuţiilor despre conducerea de la Protecţia Copilului Gorj, cei de la PRM revendicând în ianuarie postul respectiv. Decizia bruscă a lui Constantin Preoteasa de a ieşi la pensie i-a cam surprins pe cei din USL, Ion Călinoiu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, menţionând că funcţia devenită vacantă acum nu este una politică. Şeful judeţului spune că viitorul director va fi desemnat prin concurs de proiecte, nu prin susţinere politică de la un partid sau altul. „Înţeleg că liberalii vor să ne sprijine în realizarea unei documentaţii perfecte pentru caietul de sarcini în baza căruia va fi organizat viitorul concurs. Prin protocolul USL avem nepolitizarea funcţiilor din administraţie şi asta facem. Viitorul director trebuie să fie un bun specialist, politic sau nepolitic”, spune Călinoiu.

Liberalii par să ştie însă că PSD nu cedează atât de uşor un astfel de post, mai ales că Preoteasa a fost ani de zile ales şi reales vicepreşedinte al PSD Gorj, funcţie din care demisiona însă la scurt timp pentru că nu îi permitea statutul. El îşi verifica însă astfel încrederea pe care o aveau colegii de partid în el, votul fiind edificator.

„Eşecurile politice se decontează la USL, nu la PSD”

În timp ce Ion Călinoiu vorbeşte despre depolitizarea funcţiei de la Protecţia Copilului, liderul liberal Dian Popescu nu uită să precizeze că USL este cel care va trebui să suporte un eventual eşec la instituţia respectivă, nu Partidul Social Democrat. Din această cauză şeful PNL Gorj cere discuţii în USL pe marginea modului în care va fi asigurată conducerea Direcţiei în fruntea căreia a fost Preoteasa până acum. „Nu trebuie să fie neapărat înregimentată politic persoana care va conduce Direcţia, sunt de acord cu asta, dar dorim să ne spunem şi noi punctul de vedere faţă de viitoarea persoană. Sunt funcţii politice acestea, atâta timp cât sunt votate în Consiliul Judeţean- Dacă da vă spun că noi nu vom vota alături de PSD dacă nu ne va conveni persoana viitorului director. S-a întâmplat să ne trezim cu conducere pusă la spital fără să fim întrebaţi. Decontarea unor eventuale eşecuri politice pe acest gen de decizii nu se va face la PSD, ci la USL, ca să fim bine înţeleşi”, menţionează Dian Popescu.

Leafă de 2000 de lei şi probleme cu grămada

Constantin Preoteasa este în funcţie în momentul de faţă, dar în concediu medical. Are probleme de sănătate care l-au determinat să ia brusc o astfel de decizie de retragere, decizie de care nici măcar Ion Călinoiu nu a fost informat anterior. Deja aflat pe marginea terenului, Preoteasa urmăreşte bătălia dusă pe postul său şi nu înţelege de ce atâtea patimi pentru un salariu foarte mic în comparaţie cu problemele care trebuie rezolvate zi de zi. „Cineva care lucrează în domeniu şi are experienţă ar trebui să vină aici. Călinoiu va avea linişte aici dacă pune un om bun, care să se priceapă, pentru că este tot mai greu. Noua lege a asistenţei sociale complică şi mai mult lucrurile. Oricum, cine va veni va câştiga 2000 de lei şi va vedea că va avea subordonaţi cu câştiguri duble. Eu am decis să mă retrag la 62 de ani şi 47 de ani de vechime. Vine o vreme când trebuie să îţi dai seama că e momentul pentru o astfel de decizie, mai ales pe fondul unor probleme de sănătate”, spune Preoteasa.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: