Mai multe primării din Gorj fără viceprimari. Vezi motivul!

Mai multe primării din județul Gorj funcționează în prezent fără viceprimari. Edilii susțin că, în felul acesta, se fac ceva economii la buget și oricum se pot descurca și fără ajutor. Sunt și primari care nu au majoritate în Consiliile Locale și, pentru a evita situații tensionate cu viceprimarii de la alte partide, au decis să conducă singuri.

Primarul din Motru este cel care a spus clar, imediat după ce a câștigat alegerile, că nu-și dorește viceprimar. ”Eu nu-mi doresc viceprimar și am spus asta încă de la început. Am demonstrat în cele două luni că pot să mă descurc și singur și de aceea nu agreez această idee. În plus de asta se fac și economii la bugetul local. Nu am nici consilieri, nici șofer și nu vreau nici viceprimar”, susține Cosmin Morega, primarul din Motru.

Ideea unui viceprimar nu este îmbrățișată nici de primarul din comuna Bumbești-Pițic. Acesta având experiența mandatului anterior preferă să se descurce singur. ”Eu vreau clar fără viceprimar, pentru că oricum tot primarul le face pe toate. Eu sunt primar PSD și clar nu mă pot înțelege cu un viceprimar PNL, că doar am avut experiența mandatului trecut. Decât așa, mai bine deloc. Eu nu am majoritate și nu pot să-mi pun viceprimar“, a declarat Michi Nioață.

Nici orașul Cărbunești nu are în prezent viceprimar și nu se știe pentru cât timp primăria va funcționa doar cu primarul. ”Deocamdată nu pot să vă spun dacă vom avea sau nu viceprimar. Este o decizie pe care o să o luăm la un moment dat. În aceste două luni, treburile au mers bine și fără viceprimar. Deocamdată nu știm ce o să facem. O să decidem la momentul respectiv”, susține primarul Dănuț Birău.

Vizualizări: 4,008

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: