Funcţiile în PDL Gorj, împărţite frăţeşte

Alegerile care se desfăşoară la Partidul Democrat Liberal sunt doar de formă. În ultima întâlnire care a avut loc la formaţiunea politică s-a stabilit cine şi pe ce posturi vor candida. Prim-vicepreşedinţi vor fi deputatul Severus Militaru şi Dorin Filip, primarul oraşului Rovinari.

Fiecare membru al Partidului Democrat Liberal de la Gorj ştie ce funcţie va ocupa după alegerile care vor avea loc pe data de 19 martie. Până pe 12 martie toţi pretendenţii la funcţiile din partid trebuie să-şi depună candidaturile, însă se ştie dinainte care vor fi aleşii şi pe ce posturi. La ultima întâlnire care a avut loc, democrat-liberalii gorjeni au stabilit pe cine vor susţine. La PDL vor fi organizate alegeri pentru două posturi de prim-vicepreşedinţi, 10 vicepreşedinţi, un secretar general, doi secretari generali adjuncţi şi şase secretari executivi.

Militaru şi Filip sunt asiguraţi

Astfel Severus Militaru şi primarul Dorin Filip vor fi prim-vicepreşedinţii partidului, cinci primari vor fi vicepreşedinţi, secretarul general va fi Nicolae Cilibiu, iar trei primari vor fi secretari.

Spre exemplu, Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia, ar putea fi vice la PDL Gorj. „Aş dori să candidez pentru funcţia de vicepreşedinte. Să ştiţi că noi primarii am avut o întâlnire marţi la partid. Întâlnirea a avut ca scop stabilirea candidaturilor din rândul primarilor pentru vicepreşedinţi sau secretari, în ideea ca noi primarii să avem reprezentare în noua conducere a PDL Gorj. Am stabilit ca pentru funcţiile de prim-vicepreşedinte să-i susţinem pe Militaru şi Dorin Filip, pentru secretar general ne-am manifestat intenţia şi dorinţa să-l susţinem pe Cilibiu, pentru că merită acest lucru. A făcut multe pentru partid. Pentru funcţiile de vicepreşedinţi am hotărât ca noi primarii să avem o reprezentare pentru cinci posturi de vicepreşedinţi şi trei de secretari”, susţine Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia.

Sâmbătă 12 martie este ultima zi de înscriere a candidaţilor. Până la orele 16 aceştia vor trebui să-şi manifeste intenţia, deoarece la orele 18 candidaturile vor fi analizate în CODA. 

Ruşeţ, candidat nevalidat

Cât priveşte postul de preşedinte al partidului, unicul candidat pe acest post este Ion Ruşeţ. Acesta nu a fost însă validat de Biroul Permanent. „Biroul Permanent nu a validat candidatura domnului Ruşeţ, dar nu cred că va fi o problemă în acest sens. Sigur acest lucru se va întâmpla, mai este timp”, spune Nicolae Cilibiu, membru PDL.

Alegerile pentru funcţiile din Filiala Judeţeană a PDL vor avea loc pe data de 19 martie.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: