Funcţionar la APIA Gorj, declarat incompatibil de către ANI

Agenţia Naţională de Integritate a găsit incompatibil un referent din cadrul APIA Gorj, la finele procedurilor de evaluare. Potrivit raportului, Otilia Arjocu, angajată a Centrului Local Motru, a deţinut o perioadă de aproximativ trei ani pe lângă funcţia publică şi calitatea de administrator al unei societăţi comerciale. Conducerea APIA Gorj spune că salariata instituţiei va contesta în instanţă decizia ANI.

Un funcţionar al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Este vorba despre Otilia Arjocu, care în prezent ocupă postul de consilier-asistent la Centrul Local Motru. Potrivit informaţiilor publicate, vineri, pe site-ul ANI,  în perioada 17 iulie 2006- 12 noiembrie 2009, Arjocu a deţinut pe lângă funcţia publică şi calitatea de administrator al SC OLNIMAREX SRL. “Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Otilia Arjocu, referent în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură”, precizează ANI.

În conformitate cu prevederile Legii 161/2003, “funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoană fizică autorizată".      

Contestă în instanţă decizia ANI

Reprezentanţii APIA Gorj spun că au luat legătura cu salariata de la Centrul Local Motru şi că aceasta urmează să cheme în instanţă Agenţia Naţională de Integritate. “Din discuţiile purtate cu salariata de la Centrul Local Motru a reieşit faptul că aceasta va contesta în instanţă decizia ANI întrucât nu ar fi deţinut calitatea de administrator al societăţii respective. Am înţeles că într-o anumită perioadă ar fi fost asociat la firma aceea şi că s-a radiat de la Registrul Comerţului puţin mai târziu. Până nu văd documentele nu pot comenta foarte mult această situaţie”, a declarat Corina Dorobanţu, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj. De asemenea, conducerea APIA Gorj a mai precizat că se vor lua măsuri doar după ce se va primi decizia oficială de la ANI. “Aşteptăm decizia oficială de la ANI şi abia după aceea vom lua măsuri”, a declarat Corina Dorobanţu. 

SURPRIZĂ

Şefa APIA Gorj a mai precizat că a rămas foarte surprinsă de această situaţie întrucât Otilia Arjocu a fost o angajată model. “Doamna Arjocu este consilier-asistent la Centrul Local Motru din anul 2006 şi niciodată nu a făcut nici un fel de probleme. Am rămas foarte surprinsă întrucât a fost o angajată model”, a declarat Corina Dorobanţu. 

TERMEN

Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ, precizează ANI.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: