Funcţionari şi foşti judecători, trimişi în judecată pentru afaceri cu terenuri în Târgu Jiu

Mai mulţi actuali şi foşti funcţionari publici au fost trimişi în judecată printr-un rechizitoriu întocmit de DNA ca urmare a unor afaceri cu terenuri. Mai precis, este vorba de retrocedarea unor terenuri în baza unor acte false. Dosarul va fi judecat la Curtea de Apel Craiova.

Potrivit rechizitoriului DNA, au fost trimişi în judecată: Lelioara Deaconu - fost subprefect, Ioana Călinescu - fosta şefă a Serviciului legalitatea actelor din cadrul Prefecturii Gorj, Nicolae Deaconu -  fost judecător, Ştefan Burcheci - membru al Corpului de Control al prefectului de Gorj, Gheorghe Ilie - şeful Serviciului Agricol din Primăria Târgu Jiu, Marilena Bardan - referent agricol la Primăria Târgu Jiu, Remus Stamatie - fost secretar al Primăriei Turceni. Aceştia sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii de avantaje patrimoniale, fals intelectual, instigare la fals intelectual, complicitate la abuz în serviciu, uz de fals, fals în declaraţii şi evaziune fiscală.

Cinci ani de ilegalităţi

Potrivit procurorilor anticorupţie, în perioada 2002 – 2007, Lelioara Deaconu s-a implicat în obţinerea ilegală a unor suprafeţe de teren pentru familia sa şi pentru familia subalternei sale, Ioana Călinescu. În calitate de subprefect al judeţului, Lelioara Deaconescu i-a determinat pe angajaţi ai Primăriei Turceni, Târgu Jiu şi ai Prefecturii Gorj să întocmească documente false sau incomplete, în baza cărora a fost reconstituit dreptul de proprietate pentru soţul ei Nicolae Deaconu şi pentru fiul Ioanei Călinescu, respectiv Florin Marian Negrea, expert în cadrul Ministerului Muncii.

Cei doi au primit teren în punctele Între Jieţe, Preajba şi Dealul Târgului, cu o valoare de 90.755 de euro, reţinută ca prejudiciu produs în dauna Primăriei Târgu Jiu. Interesant este că cele două familii au primit terenuri la Turceni şi Scoarţa, dar au primit la Târgu Jiu.


Patru judecători şi primarul Cârciumaru, cercetaţi pentru favorizarea infractorului 

În aceeaşi cauză mai sunt cercetaţi judecătorii care au pronunţat hotărâri în baza cărora cei de mai sus au obţinut terenurile. Dosarele acestora au fost disjunse, la fel şi cele ale altor actuali şi foşti şefi de instituţii, cum ar fi primarul Cârciumaru, fostul prefect Bejat sau ex-subprefecţii Arjoca şi Dumitrescu.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: