Fundaţia lui Ponta le dă de gândit pesediştilor gorjeni

Ideea ca Victor Ponta să aibă un proiect politic separat de PSD nu le surâde pesediştilor gorjeni. Liderii PSD Gorj au dat de înţeles că susţin fundaţia, cu condiţia de a nu deveni formaţiune politică. Ion Călinoiu spune că Ponta va rămâne în continuare candidat de Gorj. La rândul lor, tinerii social-democraţi vor fundaţia lui Ponta ca partener în strategii politice.

Ion Călinoiu susţine că Victor Ponta nu le-a spus despre intenţia de a face o fundaţie, la ultima sa vizită în Gorj. „Ultima dată, când a venit în Gorj, domnul Ponta a spus că va candida la alegerile parlamentare din partea Partidului Social Democrat. Nu a discutat cu noi nimic despre această fundaţie. Nici nu a pronunţat cuvântul „fundaţie”. Nu ştiu ce rol această situaţie. Dacă e vorba de o fundaţie, e ceva în afara spaţiului politic, iar Victor Ponta va rămâne în continuare candidat PSD de Gorj”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj.

Intenţiile lui Victor Ponta sunt urmărite cu interes şi de tinerii din PSD. Adrian Tudor crede că această fundaţie ar putea deveni un partener al Partidului Social Democrat. „Dacă această fundaţie va prinde contur, ca şi partener privind strategii politice, cu siguranţă şi PSD va fi alături, vor exista acţiuni comune. O fundaţie nu poate fi un contracandidat sau un adversar al unui partid politic, o fundaţie nu poate rupe dintr-un partid politic. Nu este o alternativă la PSD, este posibil să regăsim în această fundaţie oameni care sunt de la alte partide politice sau oameni care nu sunt înregimentaţi politic”, a declarat Adrian Tudor. 

Deşi Victor Ponta pare să fi copiat modelul lui Traian Băsescu prin înfiinţarea unei fundaţii, pe care apoi s-o transforme în partid, Ciprian Florescu nu crede că fostul premier ar putea să destrame PSD. „Eu sper că nu se încearcă transformarea fundaţiei într-o formaţiune politică. Vreau să vă reamintesc că şi Mircea Geoană a încercat să revină pe scena politică printr-o fundaţie, încerca să rupă din structurile noastre în speranţa că va putea să rupă din PSD în speranţa că-şi va întări fundaţia, care apoi avea să devină partid politic”, a declarat Ciprian Florescu. 

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: