Furia celor obligați să se vaccineze

Oare au idee politicienii câtă furie acumulează alegătorii lor în această perioadă? Mă vaccinez pentru că nu pot să plătesc facturile. Ne vaccinăm ca oile, pentru că ne obligă. Mă vaccinez pentru că mă obligă de la serviciu. Mă vaccinez pentru că nu mă mai lasă niciunde. Mă vaccinez ca să am mai multă libertate.

Este incredibil ce poți să auzi la oamenii care stau la coadă să se vaccineze. Rar câte un om spune că se vaccinează pentru a nu se îmbolnăvi grav sau de frică, văzând că spitalele noastre nu sunt pregătite să trateze Covidul, iar în farmacii nu găsești tratamentul de care ai nevoie.

Un milion de oameni s-au vaccinat în ultimele zile, o să mai urmeze un milion - două în următoarele zile. Păcat că nu s-a găsit formula prin care oamenii să facă asta din convingere, nu cu forța.

Nicio procedură medicală nu ar trebui să fie obligatorie, chiar dacă salvează vieți. Știți câte vieți ar fi salvate dacă toți oamenii ar fi obligați să se testeze anual, pentru a afla dacă au cancer? Mii, poate zeci de mii pe an. Și totuși, o astfel de testare nu este obligatorie.

O să spuneți că nu este contagios cancerul, ceea ce este adevărat. Nu îi poți îmbolnăvi pe alții. Dar, ne-am lămurit deja că persoanele vaccinate anti-Covid fac boala în aceeași proporție cu nevaccinații, dar o formă mult mai ușoară. De transmis, o transmit la fel. Așa că fiecare face vaccinul pentru el, pentru sănătatea lui, pentru viața lui, pentru că din păcate este la fel de contagios. Asta trebuie să știe oamenii, că își fac bine lor dacă se vaccinează. Nevaccinații nu le pot face rău vaccinaților, își pot face rău doar lor, dar este o chestiune de alegere. Vaccinatul este protejat de vaccin, așa că nu îl poate afecta contactul cu un nevaccinat.

Certificatul verde la serviciu este o aberație majoră și nu are nicio justificare medicală, câtă vreme virusul este transmis și de vaccinați, și de nevaccinați. Dacă vreți să faceți vaccinarea obligatorie, votați pentru asta, nu o mai dați după cireș. Și dacă omul nevaccinat nu se duce la serviciu și stă toată ziua la cârciumă e mai bine? Că te duci la serviciu sau stai creanga prin oraș, tot așa poți să iei boala și să o dai mai departe. Că doar nu o să ajungeți să arestați la domiciliu toți nevaccinații.

Binele cu forța, asta au vrut unii senatori miercuri, votând obligativitatea certificatului verde la serviciu. Doar că acest concept nu este real, nu poți să-i faci cuiva bine, făcându-i rău. E ca și cum a-i spune că bați un copil ca să fie cuminte. Veniți cu argumente medicale, faceți în așa fel încât oamenii să înțeleagă și lăsați-i în pace și pe cei care nu vor să se vaccineze. Că nu își fac rău decât lor.

Pe măsură ce trece timpul, ni se restrâng tot mai mult libertățile. Acum pare că ne împart între vaccinați și nevaccinați, restricțiile sunt încă suportabile, dar o să vedeți că, pe măsură ce trece timpul, o să apară tot mai multe restricții și o să ne pară rău că nu am reacționat la timp. Și vaccinaților, și nevaccinaților.

Vizualizări: 11,847

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: