Furia lui Ponta

Furia oarbă care l-a cuprins pe premier împotriva Elenei Udrea, pe care o acuză public  că aspiră la  fotoliul  de la Cotroceni amanetat pentru prietenul său Crin, nu are aparent nici un fel de explicație logică. Candidatura unui bărbat împotriva unei femei este floare la ureche, având în vedere că în campanie despre o femeie care  nu e urâtă poți să spui că e curvă, japiță, parașută, profitoare și tot ce-ți mai trece prin cap, ba chiar poți să o trimiți pe centură cum s-a mai întâmplat în politica noastră românească. Despre un bărbat nu prea poți să spui mare lucru, pentru că tot ce nu e tolerat în materie de moravuri la o femeie este de apreciat la un bărbat. Pe el poți doar să-l cauți la afaceri, ceea ce este departe de prietenul și aliatul Crin. Abia după ce am citit despre firele nevăzute până acum ale afacerilor fostei familii Cocoș cu premierul pe atunci avocat, am înțeles de ce este supărat rău de tot Ponta pe Elena Udrea.

Nu cu mult timp în urmă, adică la primul mandat al președintelui Băsescu, când „blonda de la Cotroceni” juca rolul de șef al  cancelariei prezidențiale, Victor Ponta lucrat pentru Dorin Cocoș. În calitate de avocat, actualul prim-ministru al României a prestat servicii juridice pentru familia Elenei Udrea, începând din perioada în care aceasta era șefa Cancelariei Prezidențiale. Acum două luni, Udrea și Cocoș au divorțat, după o căsnicie de aproape zece ani. Șase companii deținute de Dorin Cocoș, de  Victor Cocoș (tatăl lui Dorin) și de Anca Dinu (sora lui Dorin) au beneficiat de serviciile avocățești ale lui Victor Ponta în anii 2005-2006. Actele adiționale ale celor șase firme au fost modificate fie “de avocatul Victor Ponta”, fie la “Cabinetul Avocatului Victor Viorel Ponta”. Mențiunile apar în documente oficiale depuse la Registrul Comerțului. Din acestea, reiese fie că soțul de atunci al Elenei Udrea a trecut pragul cabinetului de avocatură al lui Victor Ponta, fie că Victor Ponta a venit personal la sediul firmelor lui Dorin Cocoș, pentru încheierea acestor servicii private. Nu cred că a prestat avocatul de atunci servicii pentru familia Udrei „pro bono”  pentru că ar fi trebui să existe un motiv.  Nu cred nici în varianta că nu și-ar fi încasat onorariul, pentru că altfel am fi auzit  de mult despre obiceiul Cocoșilor de a nu-și plăti serviciile făcute. Atunci cât de prost să fii să o faci albie de porci pe Udrea, când știi că ai fost avocatul familiei?

După divorțul ei de Cocoș o fi rămas Ponta prieten doar cu acesta și o avea obligații  pe care și le plătește în acest mod față de Cocoș? Nu mă mai miră nimic având în vedere că premierul Ponta tolerează la cel mai mare Complex energetic din țară, Complexul Energetic Oltenia, în funcția cea mai importantă după cea de Director general executiv, cea de director de resurse umane, tocmai pe cel care i-a făcut publice contractele controversate de asistență judiciară ale lui și ale lui Șova cu cele două complexuri de la Turceni și Rovinari, adică pe Ion Răuț. Dar, grădina e mare…

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: