Furnizorii nu mai dau medicamente Sanatoriului Dobriţa

Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” se confruntă cu mari probleme financiare. Datoriile Sanatoriului de la Dobriţa au crescut în ultimele luni cu aproximativ 5 miliarde de lei vechi către toţi furnizorii de servicii medicale astfel încât unii dintre ei au sistat livrarea medicamentelor.

Conducerea unităţii spitaliceşti a cerut pentru anul 2010 aproximativ 96 de miliarde de lei vechi însă va primit numai 33 de miliarde în condiţiile în care bugetul anului 2009 a fost de 67 de miliarde lei vechi. „Sunt conştient că sunt probleme cu banii însă nu mi se pare normal ce se întâmplă. Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa este al doilea din Gorj, după Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu şi mi se părea normal să avem o sumă mai mică decât ei, dar să fim a doua prioritate. Un furnizor de medicamente ne-a sistat deja aprovizionarea cu medicamente pentru că avem datorii de miliarde. Avem procese în instanţă cu furnizorii şi au început să le câştige. Avem termene de plată depăşite. Cum ne descurcăm cu aproximativ 33 de miliarde-”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul spitalului. 

Reduceri de personal

Dacă nu se revine asupra bugetului, la Sanatoriu ar trebui făcute reduceri de personal, însă managerul spitalului nici nu vrea să audă de aşa ceva pentru că personalul este oricum foarte redus „Am înţeles că va trebui să facem reduceri de personal că nu va mai fi nici o rectificare bugetară, iar eu cu asta nu sunt de acord. Nu voi face disponibilizări pentru că nu îmi permit. Şi aşa numărul cadrelor medicale este mic în raport cu numărul mare de bolnavi. Eu nu voi face reduceri de personal”, susţine Tiberiu Tătaru.

 „Situaţia financiară a unităţii spitaliceşti este dramatică. Avem datorii de aproximativ 15 miliarde de lei. Anul trecut Casa ne-a crescut indicii de performanţă. Am făcut servicii medicale în valoare de aproape 10 miliarde pe care nu ni le-au decontat la 31 decembrie 2009. Datoriile vor creşte pentru că banii ajung decât pentru salarii şi avem informaţii că nu va fi nici o rectificare bugetară în august”.

Dumitru Bobic, director economic la Sanatoriul Dobriţa

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: