Furt cu repetiţie

Un bărbat de 63 de ani, a fost depistat în trafic, pentru a doua oară, de către poliţişti ai Poliţiei Oraşului Rovinari, în timp ce transporta cantitatea aproximativ 13 tone de cărbune, fără documente legale de provenienţă.

Deşi în urmă cu o zi, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Rovinari îl sancţionaseră contravenţional pe G.E., de 63 ani, din Rovinari, judeţul Gorj, pentru că transporta 12,3 tone de cărbune fără documente legale de provenienţă, persoana în cauză a fost depistată, din nou, efectuând transport ilegal de cărbune.

Astfel, în seara zilei de 13 iunie, în jurul orelor 22:45, acţionând pe DE 79 – comuna Bâlteni, pentru verificarea legalităţii transporturilor rutiere de mărfuri, poliţişti rutieri ai Poliţiei Oraşului Rovinari au oprit pentru control autoutilitara condusă de către G.E. .

Şi de această dată, poliţiştii au constatat că persoana în cauză transporta cărbune energetic lignit – bulgări şi i-au solicitat să prezinte documentele de provenienţă.

Conducătorul auto a declarat că nu deţine documente de însoţire pentru cărbunele transportat. S-a procedat la cântărirea încărcăturii şi s-a constatat că acesta transporta cantitatea de 12,9 tone de cărbune.

Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional, cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, iar cantitatea de cărbune a fost indisponibilizată în vederea confiscării şi lăsată în custodia unei unităţi miniere.

Poliţiştii continuă activităţile de cercetare pentru a stabili provenienţa cărbunelui, urmând ca în funcţie de rezultat să dispună împotriva transportatorului măsuri prevăzute de Codul de procedură penală.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: