Furt la Cariera Roşiuţa

Un echipaj de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj,  pe timpul executării unei acţiuni de prevenire şi combatere a furturilor de subansamble metalice folosite în procesul tehnologic de producţie, pe raza localităţii Motru, judeţul Gorj, a surprins în flagrant în zona unui depozit de siguranță a căii ferate industriale Roşiuţa care face legătura între localitatea Roșiuța și municipiul Motru, pe numiţii:   A. C. G.,  în vîrstă de 32 ani, cu domiciliul în localitatea Motru, judeţul Gorj, și pe P. I. S., în vîrstă de 27 ani,  cu domiciliul în localitatea Motru, care, au sustras din zona de siguranță de pe terasamentul căii ferate industriale 3 bucăți traverse de cale ferată din beton.

       Subansamblele au fost ridicate pe bază de proces-verbal de la persoanele depistate și predate pe bază de proces verbal unui reprezentant al societății deținătoare.

       Susnumiţilor, le-au fost întocmite actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „furt calificat”, conform art. 208-209 Cod Penal și „pătrunderea persoanelor neautorizate în zona de siguranță a infrastructurii căilor ferate”, faptă prevăzută și sancționată de prevederile din Legea 289/2005.

      Dosarul în cauză urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru, în vederea efectuării cercetărilor şi atribuirii numărului unic de înregistrare.

                                                                                                

          COMPARTIMENTUL INFORMARE,  RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: