Gâdea şi Ciuvică, audiaţi la DNA

Dosarul în care directorul Antena Group este acuzat de şantaj face victime colaterale. Mihai Gâdea, în calitate de director la Antena 3, a fost pus sub învinuire pentru complicitate la şantaj, pentru că spotul care anunţa dezvăluiri despre mafia din fotbal a fost difuzat pe acest post. Ieri a fost audiat şi analistul Mugur Ciuvică, cel care a dat publicităţii documentul despre care procurorii spun că a stat la baza şantajului, chiar în ziua în care Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group, era reţinut.

La intrarea în sediul DNA, Mihai Gâdea a declarat că a fost citat ca martor, că nu ştie despre ce este vorba şi că mai multe detalii le va da jurnaliştilor după întâlnirea cu procurorii. La ieşire, Gâdea a spus că postul pe care îl conduce nu are nicio legătură cu cazul de şantaj al directorului Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, şi a confirmat că există intenţia procurorilor de a pune sub învinuire postul Antena 3 ca persoană juridică. "Convingerea mea fermă - şi lucrurile pe care le ştiu şi vorbesc în cunoştinţă - e că Antena 3 nu are nicio legătură cu acest caz. (...) Există această intenţie (n.r. - punerea sub învinuire a postului Antena 3 ca persoană juridică) a domnilor procurori. Le-am spus că eu am fost invitat astăzi în calitate de martor în acest caz. Sunt martor, am fost martor, am dat declaraţii", a afirmat Gâdea.

Tot ieri a fost audiat Mugur Ciuvică. Acesta a dat declaraţii ironice la ieşirea de la DNA. "Nu i-am întrebat dacă m-au pus sau nu sub învinuire, dar m-au întrebat nişte prostii, la care am răspuns. Prima prostie a fost cum am intrat în posesia documentului? Le-am răspuns cu o consideraţie generală - că dosarul acesta este o acţiune de poliţie politică a DNA împotriva trustului Intact şi că nu îmi amintesc cum am intrat în posesia documentului şi chiar dacă mi-aş aminti, nu le-aş spune, pentru că obligaţia mea este să-mi protejez sursele. Apoi m-au mai întrebat dacă nu l-am primit cumva de la vreun angajat sau colaborator al trustului Intact. Le-am spus că am răspuns la întrebare înainte", a afirmat Ciuvică.
Premierul Victor Ponta a vorbit ieri apreciativ despre jurnaliştii antenelor. "Nu am voie să comentez anchete penale, pot doar să vă spun că în continuare îi consider şi pe domnul Gâdea şi pe ceilalţi nişte jurnalişti extraordinar de buni şi o să particip cu mare plăcere, ca întotdeauna, la emisiunile lor. Despre anchete penale nu am voie să vorbesc", a spus Victor Ponta, joi, la Sibiu.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: