Gâlceavă (Turceni): Vom rezolva problema câinilor fără stăpân

Câinii fără stăpân fac legea la Turceni! Maidanezii, unii foarte agresivi, circulă nestingheriți prin localitate și creează probleme localnicilor. Oamenii spun că au ajuns la capătul răbdărilor și acuză administrația locală că nu ia nicio măsură pentru siguranța cetățenilor. Autoritățile locale admit că există probleme din cauza maidanezilor, însă spun că nu îi pot prinde pentru că nu au unde să-i ducă în lipsa unui adăpost la nivel de localitate. Primarul Dumitru Gâlceavă promite că într-o jumătate de an va fi ridicat un padoc pentru a rezolva problema câinilor fără stăpân.

Cetățenii din orașul Turceni și-au arătat nemulțumirea față de lipsa de implicare a autorităților în rezolvarea problemei câinilor fără stăpân printr-o sesizare adresată ziarului Pandurul. "În orașul Turceni umblă o mulțime de câini care sunt agresivi cu oamenii, iar primarul stă liniștit, nu ia nici măcar o decizie împotriva lor. O femeie a fost atacată de câini, s-a plâns la primar, acesta spunându-i sa fie mai atenta, pentru ca și de el s-au luat", se arată în sesizarea făcută de un cetățean.

Autoritățile locale cunosc problema și spun că în cel mai scurt timp va fi realizat un padoc în unul dintre satele apartenente orașului Turceni. "Într-adevăr sunt câini în oraș, măsuri luăm în baza legii. Adică încercăm să construim în perioada următoare un adăpost de câini. Nu am făcut-o până acum că nu am avut bani, costă vreo 350.000 lei. S-a aprobat studiul de fezabilitate de către Consiliul Local. Suntem în faza de proiectare, am identificat un teren, în satul Jilț. Este destul de dificil cu amplasarea lui pentru că nimeni nu vrea să-l aibă pe lângă ei. Sper ca în 6 luni să avem adăpostul de câini și să putem să-i adunăm acolo pe acești câini care într-adevăr creează probleme. În prezent nu putem să-i prindem că nu avem unde să-i ducem. În toată localitatea cred că avem vreo 100-150 de câini. Din păcate, sunt câini pe care oamenii îi scot afară din curte și vin la blocuri pentru că sunt tomberoane", a declarat Dumitru Gâlceavă, primarul orașului Turceni.

În prima zi de școală, în data de 14 septembrie, a avut loc un incident la grădinița-creșă de lângă spitalul din Turceni. Mai mulți câini s-au repezit la copii. Autoritățile spun că au luat o primă măsură, în sensul că în perioada în care cei mici sunt la clasă un angajat al primăriei stă de veghe și îndepărtează câinii vagabonzi.  

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: