Găman a ratat promovarea cu CSO Filiași

Antrenorul gorjean Mario Găman a fost la un pas de o mare performanță, aceea de a promova în Liga 2 cu o echipă pe care a preluat-o doar de un an. Din păcate CSO Filiași a ratat promovarea în fața celor de la Corona Brașov iar Găman s-a declarat nemulțumit de arbitraj.

 Antrenorul gorjean al CSO Filiaşi, Mario Găman, consideră că echipa sa merita mai lut de la acest sezon. Ratarea calificării în barajul 2 de promovare în Liga 2 nu mai contează acum, după un sezon bun al doljenilor care au cedat sâmbătă, pe teren propriu, scor 0-4, în faţa Coronei Braşov, după ce în turul barajului 1 cedaseră în Ardeal cu 1-0.  „Sunt încă foarte supărat, trist. Prima repriză a fost echilibrată, s-a jucat mai mult la centrul terenului. În cea de-a doua repriză, până în momentul primirii golului, care a venit dintr-o fază care nu anunţa nimic, a existat o singură echipă pe teren. Am avut posesia, am dominat, am avut ocazii peste ocazii, însă, din păcate, nu am reuşit nici de această dată să înscriem un gol. Cu toate că au fost două ocazii imense, plus alte 3-4 situaţii bune de a marca primii, nu noi am fost cei care s-au bucurat la sfârşit“, a spus tehnicianul oltenilor pentru gds.ro, considerând că rezultatul returului este „mincinos“ şi a fost influenţat de o greşeală evidentă de arbitraj. Mai exact, un penalti neacordat în minutul 49. „Pe lângă fondul bun al jocului şi ocaziile pe care le-am avut, ardelenii fiind supuşi unei presiuni mari, în minutul 49 am avut şi un penalti clar, neacordat. Nu înţeleg de ce asistentul, poziţionat foarte bine, nu a ridicat fanionul pentru henţ. Din ce am observat centralul nu prea avea cum să vadă, dar asistentul da. Am filmat şi eu faza, am văzut-o cu încetinitorul de N ori şi nu-mi vine să cred cum nu s-a dat penalti! Lucrurile au fost foarte clare! În momentul când un mijlocaş lateral sau un fundaş lateral centrează în forţă, poziţia mâinilor apărătorului trebuie să fie la spate sau pe lângă corp. Ei, în momentul în care mingea a plecat din piciorul lui Dănescu, apărătorul Coronei era întors, iar antebraţul stâng era ridicat. Traiectoria razantă pe care o ia mingea din antebraţ se duce la un metru lângă el. Dacă îi dă în piept se duce în faţă, iar dacă îi dă în corp se duce spre Dănescu, în lateral. Mingea nu putea fi oprită decât cu antebraţul! Nu-mi explic de ce asistentul nu a semnalizat. Dar asta este viaţa, poate că aşa ne-a fost sortit nouă. Per ansamblu a fost un arbitraj bun, de Liga 1, corect, dar această eroare de care am vorbit, la scorul de 0-0, putea schimba soarta calificării. Dacă noi dădeam primii gol, soarta meciului şi a calificării era alta. Apoi, din minutul 71, am avut parte de un alt scenariu. Băieţii, când au primit primul gol, au căzut şi ei psihic“.

Mario Găman şi Bobi Staicu au preluat vara trecută echipa doljeană CSO Filiaşi şi au reuşit să se bată la promovare cu şanse reale până în ultima etapă a sezonului, având în echipă o serie de jucători tineri, majoritatea fiind gorjeni.

Vizualizări: 691

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: