Găman doreşte o echipă cu jucători gorjeni la Cărbuneşti

Gilortul Târgu Cărbuneşti este singura echipă gorjeană din Liga 3, acolo unde timp de mulţi ani au evoluat echipe precum Minerul Mătăsari, Minerul Motru sau Energia Rovinari ori Pandurii II. Cei de la Cărbuneşti au încercat în ultimul sezon să promoveze jucători din Gorj, ceea ce va face în continuare antrenorul Mario Găman, care a adus foarte mulți juniori de la Pandurii.

Neavând un buget impresionant pentru a face transferuri de jucători cu mare valoare, cum a făcut de exemplu FCU Craiova, o echipă mică cum este Gilortul Cărbuneşti, trebuie să se bazeze mai ales pe localnici sau  jucători gorjeni. Avantajată în acest sezon de decizia FRF de a îngheţa Liga 3 fără să mai retrogradeze nici o echipă. Gilortul îşi poate pune în valoare în noul sezon politica implementată după promovarea în Liga 3, respectiv impunerea în lot a jucătorilor gorjeni.

Cu toate că a pierdut foarte mulţi fotbalişti de valoare, antrenorul Mario Găman a încercat să aducă în locul lor tot gorjeni, un astfel de transfer fiind cel al experimentatului  fost pandur Ionuţ Tătaru. Alături de Avramescu, şi el fost pandur, aceştia au devenit modele pentru mai tinerii jucători. „Am pierdut şi în tur 4-5 jucători de bază de la echipă, care jucau titulari meci de meci şi care aveau experienţă dar care i-au ajutat şi pe cei tineri să se integreze şi să se acomodeze, i-au ajutat să crească din punct de vedere fotbalistic foarte mult”, a spus Găman dând şi exemplul tinerilor juniori aduşi tot de la Pandurii: „Şi cei mai mici care au venit de la Pandurii au fost plăcut impresionaţi, inclusiv părinţii lor au fost impresionaţi de modul de lucru şi de modul cum au fost primiţi de jucătorii cu experienţă. După cum se ştie şi Ionuţ Tătaru a venit la noi un retur, un alt jucător care a evoluat la Pandurii şi care are ştate vechi în ligile superioare, şi la fel şi Avramescu care a fost tot la Pandurii. Gândul nostru a fost să creem aici o echipă cu jucători din Gorj”.

Gilortul începe vara aceasta o nouă bătălie pentru a păstra locul din Liga 3 deşi Mario Găman spune că se aşteaptă ca echipa sa să fie una de jumătatea clasamentului. Tehnicianul mizează şi pe experienţa acumulată deja de tinerii jucători din lot dar şi pe întăririle pe care le va aduce lotului până la debutul pregătirii.

Vizualizări: 594

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: