Păcurar: „E foarte urât să stai departe de ghete”

Alexandru Păcurar va mai reveni pe teren la jocuri oficiale abia anul viitor. Ca şi Vasilache şi Tilincă, mijlocaşul nu mai are şanse să prindă un meci oficial în acest tur de campionat, problemele lor fiind prea grave pentru a putea fi rezolvate rapid. Prezent ieri la stadion cu echipa pentru şedinţa foto de final de an, Păcurar a prognozat că va putea fi prezent la pregătirea de iarnă, el urmând ca de săptămâna viitoare să înceapă să alerge din nou uşor. Jucătorul se confruntă acum cu o ruptură musculară care recidivat pentru a şasea oară.

După ce a lipsit de multe ori de pe teren din cauza problemelor medicale, Alexandru Păcurar a constatat cât de neplăcut e să nu poţi încălţa ghetele de fotbal. Aproape că a ajuns din cauza accidentărilor să prefere să joace mai prost, decât deloc. Conştient că în tur nu mai poate juca, Păcurar se gândeşte deja la retur şi speră ca măcar atunci să revină la forma fizică de acum şi să ajute din nou echipa. În ceea ce priveşte evoluţia echipei în acest tur, mijlocaşul e optimist şi crede că se vor acumula 20 de puncte până la vacanţă, fiind acum nemulţumit că Pandurii nu au reuşit victoria la Iaşi deşi o meritau.

Reporter: Cum e să stai departe de teren atâta timp şi să nu mai poţi  juca o perioadă destul de mare-

Alexandru Păcurar: E foarte urât  să stai departe de ghete. Acum cred că e bine să joci rău şi să pierzi decât să fii accidentat şi să nu poţi să joci deloc. Când am avut atunci perioada aceea cu cinci rupturi consecutive speram să nu mai trec prin aşa ceva niciodată, dar se pare că iarăşi am recidivat. Oricum în  turul acesta nu voi mai prinde nici un meci dar sper să fac cantonamentul de iarnă fără probleme şi să încep returul în forţă.

Rep.: Care crezi că a fost cauza acestei accidentări, pregătirea fizică-

A.P.: Nu cred că se mai poate pune problema lipsei de pregătire pentru că am jucat 12 meciuri consecutive de la cap la coadă. Dacă am putut să duc atâtea meciuri, să joc toate minutele înseamnă că am fost pregătit fizic destul de bine. Dar zona aceea unde am avut ruptura e slăbită şi când e oboseala mai mare cedează.

Rep.: Crezi că la meciul de la Iaşi se putea obţine chiar şi o victorie-

A.P.: Mă bucur că băieţii au reuşit şi egalul acesta de la Iaşi, chiar dacă eu zic că se putea mai mult, pentru că au jucat mai bine decât ei. Sper să continue pe aceeaşi linie până la sfârşitul turului.

Rep.: Urmează un meci destul de greu acum cu Gloria Bistriţa, ce crezi că va face echipa-

A.P.: Jucăm cu Gloria Bistriţa, e un meci acasă şi nu mă gândesc la altceva decât la victorie. Aş fi vrut să fiu în teren nu doar la meciul acesta, ci la toate meciurile pentru că de aceea m-am apucat de sportul acesta, şi de aceea joc fotbal. Dacă nu se poate, asta este. Sper să trec şi peste ghinionul acesta şi să-mi revin cât mai repede.

Rep.: Se poate compara Bistriţa de azi cu cea din perioada când jucai tu acolo-

A.P.: Nu cred. Şi atunci când jucam eu, cu câteva sezoane în urmă era acelaşi antrenor la Bistriţa, dar erau mai mulţi jucători tehnici. Se juca mai mult pe jos, dar acum Bistriţa se bazează mai mult pe mingi lungi, pe forţă, pe jocul acesta fizic. Cred că aici e diferenţa. În rest, dacă e acelaşi antrenor, tactica e cam aceeaşi. Bistriţa rămâne o echipă periculoasă, o echipă ambiţioasă şi arţăgoasă. Ştie toată lumea cum joacă Gloria Bistriţa.

Rep.: Câte puncte crezi că va face Pandurii în acest tur de campionat-

A.P.:  Sper cât mai multe. Avem 15 acum şi m-aş mulţumi să obţinem 20 de puncte până la finalul turului. Cred că ar fi bine, dar se poate şi mai mult.

Rep.: Bistriţa cu actualii Panduri în teren, Păcurar, Tilincă, Nalaţi a bătut Pandurii pe unde i-a prins…

A.P.: Da, dar noi nu mai suntem acum acolo. Noi suntem acum la Pandurii şi urmează acum să se întoarcă roata. Aşa ar fi normal. Chiar ar fi foarte bine să obţinem o victorie acum, ne-ar prinde foarte bine. O victorie ne-ar aduce o şi o linişte mai mare la echipă, băieţii ar avea  mai mult curaj.

Rep.: De cine ar trebui să se teamă Pandurii acum, de Jean Pădureanu, de Sabău, de forţa Bistriţei sau de Coroian-

A.P.: Nu cred că ar trebui să ne temem de adversari. Ar trebui să ne vedem de jocul nostru şi să obţinem cele trei puncte la final.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: