Gârbaciu: ”Dacă un părinte vine și spune că am luat bani, îmi dau demisia”

Viorel Gârbaciu, directorul Școlii Populare de Artă Târgu Jiu, a susținut ieri o conferință de presă pentru a prezenta firul evenimentelor scandaloase care au afectat imaginea Festivalului ”Maria Lătărețu”. Mai mult, Gârbaciu spune că părinţii copiilor ar putea protesta, scandalizaţi de ceea ce s-a întâmplat.

Directorul Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, Viorel Gârbaciu, a fost însoțit la conferința de presă de colegii săi din instituție dar și de artiști de muzică populară care au întărit ideea că postul Etno Tv este vinovat de scandalul iscat. ”De șase ani conduc Ansamblul ”Maria Lătărețu”, lucrez cu televiziunile din 1976, avem aici cea mai mare Școală Populară de Artă din țară, recunoscută și peste hotare. Mai am 19 luni să ies la pensie și nu mi s-a întâmplat să fiu umilit în felul acesta de două doamne care nu au nici în clin nici în mânecă cu domeniul culturii și al valorilor”, a declarat Viorel Gârbaciu. Cât despre afirmațiile patroanei postului Etno Tv Adriana Bahmuțeanu că directorul SPA ia bani de la copii ca să-i bage în spectacole, Gârbaciu a spus decât că este dispus să își dea demisia dacă un singur părinte susține lucrul acesta. ”Lucrez cu copiii de zeci de ani, niciodată nu am luat cinci bani de la un copil, în viața mea nu am făcut asta. Eu le-am dăruit copiilor un ansamblu unde au posibilitatea să se dezvolte din punct de vedere muzical, dovadă sunt cei peste 180 de copii înscriși la canto popular și dovadă sunt zecile de premii naționale și internaționale”, a adăugat Viorel Gârbaciu.

Susţinut de părinţi şi colegi

La conferința Școlii Populare de Artă a fost prezent și Ion Drăgan, interpretul de muzică populară despre care Roxana Vașniuc, prezentatoarea Etno Tv a afirmat că ar fi salvat-o din mâna lui Gârbaciu. Acesta a infirmat declarațiile prezentatoarei, ba chiar a vorbit de tarifele pe care Etno Tv le percepe unui solist pentru a-i difuza o piesă. ”Doamna Vașniuc nu a fost agresată la Târgu Jiu, cel puțin nu în prezența mea. Da, este adevărat că și eu am plătit la Etno Tv ca să mi se difuzeze piesele. Tarifele sunt două milioane pentru o singură piesă difuzată la ore nu foarte importante și 200 de euro dacă e difuzată dimineața”, a declarat Ion Drăgan.

PROTEST

Potrivit directorului Viorel Gârbaciu, toți părinții ai căror copii sunt elevii Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu sunt hotărâți să protesteze împotriva acestui scandal. ”Am hotărât să facem o ședință cu toți părinții copiilor de la canto pentru că sunt foarte scandalizați și ei și vor să se organizeze cumva ca să protesteze”, a adăugat Gârbaciu.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: