Gârbaciu rămâne director la Şcoala Populară de Artă

Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, se va pensiona începând cu data de 1 iulie. Cu toate acestea, va conduce interimar instituţia până la organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei de conducere.

Contractul de management al lui Viorel Gârbaciu expiră în data de 1 iulie, exact în ziua în care acesta împlineşte vârsta de 65 de ani. Deşi se pensionează după 45 de ani de activitate în slujba culturii gorjene, Gârbaciu rămâne în continuare la cârma Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu până la ocuparea funcţiei de director prin concurs. Consilierii judeţeni au aprobat vineri o hotărâre în acest sens. Cel mai probabil, examenul se va organiza spre sfârşitul anului.

Viorel Gârbaciu spune că s-a luat decizia de a fi lăsat în fruntea instituţiei până la organizarea concursului întrucât evenimentele prevăzute în Agenda Cultură a Gorjului pentru această vară ar fi avut de suferit. „Mă refer la Festivalul Naţional de Folk, Tabăra Internaţională de Muzică Cultă, Serile la Brădiceni şi nu în ultimul rând la Săptămâna Turismului Gorjean, când vor avea loc 2 expoziţii şi 5 concerte şi spectacole. Se putea întâmpla să existe probleme în sensul că eu aş fi contactat anumiţi artişti, iar directorul interimar ce urma să fi numit în locul meu să nu fi fost de acord cu aceştia”, a declarat Viorel Gârbaciu.

PROPUNERE

Iniţial, pentru funcţia de director interimar la Şcoala Populară de Artă fusese propusă Codruţa Florescu. Pentru a evita interpretările că această promovare ar fi fost influenţată politic, Codruţa Florescu fiind soţia vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, autorităţile judeţului au decis că este mai bine ca Viorel Gârbaciu să rămână în continuare la cârma Şcolii Populare de Artă.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: